Претрага
Претрага
Close this search box.

Povodom Dana ujedinjenih nacija, Studentski centar Novi Sad ugostio kolege iz Afrike

Foto: Studentski centar Novi Sad

Prijemom za studente iz inostranstva, koji tokom studija žive u novosadskim studentskim domovima, Studentski centar Novi Sad obeležio je 29. maj, Međunarodni dan Ujedninjenih nacija. Direktor Zoran Martinović razgovarao je sa studentima iz Gane i Nigerije o njihovom životu u Novom Sadu i budućim planovima.

– Studentski centar je dom za sve studente sveta i veliko mi je zadovoljstvo što su ovi mladi ljudi odlučili da stiču znanje i prve profesionalne korake u Srbiji i u Novom Sadu. Razlike u kulturama iako velike nisu nepremostive, a dokaz za to su upravo ovi mladi ljudi. Služba smeštaja i ishrane stoji im na raspolaganju i u saradnji sa njima radimo na tome da svi aspekti života ovih studenata budu na visokom nivou – rekao je Martinović.

U Studentskom centru Novi Sad trenutno stanuje ukupno petoro internacionalnih studenata: dvojica iz Gane, dvojica iz Nigerije i jedna studentkinja sa Sejšela. Sastanku je prisustvovao i upravnik doma Sajmište u kom su smešteni internacionalni studenti, Stevo Belenzada.

– Razvijamo odnos pun poverenja sa svim našim korisnicima, pa i onima iz inostranstva jer im je porodica udaljena. Jezička barijera se lako savladava uz druženje, sport i srpsku kuhinju koju svi naši strani studenti zavole bez obzira sa kog su meridijiana – kaže Belenzada.

– U Novom Sadu se osećam kao kod svoje kuće. Svi su nas dobro primili. Ovde su svi otvoreni za razgovor, druženje i razmenu iskustava. Upoznao sam mnogo divnih ljudi, i stekao mnoge prijatelje. Novi Sad je grad u kom je lepo živeti – rekao je student vajarstva iz Nigerije, Daniel Pengrafer.

Osim smeštaja, Studentski centar omogućiće mu i prostor za atelje u domu. Njegov kolega sa Akademije je student grafičkog dizajana iz Gane, Boadu Evans. Slikanjem se bavi od detinjstva, a velika mu je želja da u budućnosti otvori svoju galeriju. Student FTN-a, budući inžinjer, Stiven Krist iz Gane kaže da je oduševljen Novim Sadom i da može zamisliti svoj budući život u Srbiji.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti