Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić posetio je zdravstvene radnice koje rade na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine i na punktu za masovnu imunizaciju na Novosadskom sajmu. Čestitajući im  praznik, on je istakao da u borbi protiv Korona virusa veliku ulogu imaju žene i da je 8. mart prilika da im se iskažu poštovanje i zahvalnost.

– Već godinu dana, ceo svet se suočava sa Pandemijom Korona virusa. Tome se suprostavilo  celo društvo, a na prvim linijama fronta bili su i još uvek tu stoje, zdravstveni radnici, među kojima je veliki broj žena. U novosadskom Domu zdravlja, preko 200 žena uključeno je u ovaj proces. Neke od njih su angažovane u Kovid ambulanti, a neke rade u vakcinalnim centrima. Žene koje rade u crvenim Kovid zonama svakodnevno se bore za ljudske živote. Balansiraju između privatnog života i borbe protiv virusa. One su naši heroji kojima se divimo i uvažavamo ih svih 365 dana u godini, a Dan žena je prilika da im se, u ime gradonačelnika Miloša Vučevića i u svoje lično ime, najiskrenije zahvalim za veliku posvećenost i požrtvovanost – izjavio je Dragan Stajić.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad” prim. dr Veselin Bojat je naglasio da u toj ustanovi radi 1600 zaposlenih, od toga 1328 žena koje čine stub te zdravstvene ustanove. On se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću i članu Gradskog veća za zdravstvo dr Draganu Stajiću što su malim gestom ulepšali dan zdravstvenim radnicama kojima je poželeo manje posla u narednom periodu i pozvao građane da se prijave za vakcinaciju.

Na Novosadskom sajmu danas će biti vakcinisano tri hiljade građana, a planirano je da, do kraja nedelje, bude vakcinisano oko 100 hiljada Novosađana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Djeki
08/03/2021 15:02

Sns deli cveće po Grbavici. Od čijih para?