Претрага
Претрага
Close this search box.

Poziv taksistima da provere rok važenja dozvole

Foto: Taxigram
Izmenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Gradska uprava za saobraćaj i puteve je 2019. godine uskladila Odluku o taksi prevozu na teritoriji grada Novog Sada.

Odlukom su, između ostalog, propisani uslovi za obavljanje taksi prevoza, odnosno propisano je da Gradska uprava izdaje odobrenje privrednom društvu ili preduzetniku koji u registru privrednih subjekata ima registrovanu pretežnu delatnost „taksi prevoz“ i koji ispunjava uslove u pogledu sedišta, vozača, vozila i poslovnog ugleda.

Taksi dozvole za vozilo i vozača, koje su izdate na osnovu odobrenja za obavljanje taksi prevoza, imaju rok važenja tri godine. S obzirom na to da su u julu 2019. godine izdate prve taksi dozvole, iz Grada pozivaju sve taksi prevoznike da provere rok važenja i da pre isteka podnesu zahtev za produženje Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve.

Foto: Stefan Koprivica/nsuzivo.rs

Na osnovu blagovremenog zahteva za produženje, Gradska uprava izdaje rešenje i taksi dozvole za vozilo i vozača na period od tri godine, za sve taksi prevoznike koji se nalaze u okviru dozvoljenog broja od 1.400 vozila i koji ispunjavaju uslove u pogledu sedišta, vozača, vozila i poslovnog ugleda.

Ukoliko taksi prevoznik ne podnese zahtev za produženje pre isteka roka važenja taksi dozvole za vozilo i vozača, odobrenje za obavljanje taksi prevoza će prestati da važi i smatraće se da je taksi prevoznik odustao od obavljanja taksi delatnosti.

dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага