Претрага
Претрага
Close this search box.

Poznato kada će biti gotovi radovi na PODZEMNOJ GARAŽI kod Banovine – spomenik Vasi Stajiću koji je zbog radova izmešten, biće vraćen na svoje mesto

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Radovi na podzemnoj garaži kod zgrade Banovine i Skupštine AP Vojvodine uveliko su u toku, a nedavno je izlivena gornja ploča garaže koja je skoro u nivou sa okolnim ulicama.

Radovi su planirani do kraja ove godine, nakon čega će se pristupiti uređenju zelene površine iznad garaže, a celokupan projekat trebalo bi da bude gotov do marta 2024. godine, prenose Gradskeinfo.

Garaža će posedovati dva nivoa ukupne površine 6.610 metara kvadratnih, na kojima će biti raspoređeno 167 parking mesta. Ulaz u Garažu biće na uglu Ulice Žarka Zrenjanina i Ulice vladike Platona. Oba otvora sada su vidljiva i na gradilištu.

Devet parking mesta biće za osobe sa invaliditetom, dok će osam mesta biti za električna vozila, opremljeno adekvatnim punjačima. Ulaz u Garažu biće na uglu Ulice Žarka Zrenjanina i Ulice vladike Platona. Radno vreme garaže biće 24 časa, uključujući i vikende i praznike.

Kada se završi izgradnja podzemne garaže na tom lokalitetu, iznad će biti obnovljen i uređen banovinski park sa novim sadržajima i mobilijarom.

Takođe, spomenik Vasi Stajiću koji je u saglasnosti sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Novog Sada privremeno izmešten, biće vraćen na svoje mesto.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Lana
29.01.2023 17:59

A to što ste oštetili zgradu Banovine, koga briga. Važno da se vi uslikate inpokupite svoje političke poenčiće.

Gost
Nada D.
30.01.2023 08:19

Zar za 167 parking mesta blokiran ceo centar grada,ugrožena Balovina i sve ostalo,tolike pare naše pokradene i nenaknadiva šteta?!?Ko će odgovarati?

Gost
Gana
30.01.2023 10:33

Ko će vratiti drveće koje je decenijama tamo raslo? Sve uništiše i posekoše što su mogli. Grad bez zelenila i parkova.

Gost
Ljupka
31.01.2023 11:48

place mi se kad vidim na sta ličimojNovi Sad..Pa zar je morala bas tu da budepodzemna garaza..To radi neko ko ne voli moj grad koji je BIO tako lep

Povezane vesti

Претрага