Претрага
Close this search box.

PRED PREDSTOJEĆE PRAZNIKE EKIPA NS UŽIVO OBIŠLA LIMANSKU PIJACU I MESARE – Pogledali smo i cene u okolnim marketima, uporedili ih i doneli vam detaljni cenovnik (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima ekipa NS Uživo obišla je Limansku pijacu i mesare na istoj. Kako smo mogli da uočimo, redovi su veliki i ljudi se spremaju. Obišli smo i okolne markete kako bi uporedili cene mesa

Atmosfera je praznična, tezge su okićene raznim dezenima i novogodišnjim motivima. Prodaju se ikebane i božićno žito, koje je već posađeno. Cena božićnog žita je od 200 dinara, dok ikebane koštaju od 500 dinara.

Foto: nsuzivo.rs

VOĆE

Mandarine koštaju od 170-220 dinara u zavisnosti od vrste. Slasne kruške koštaju od 170- 200 dinara. Ako ste ljubitelji limunade, na ovoj pijaci on košta 220 dinara. Sveži nar košta 200 dinara, dok očišćen u posudi košta 220-300 dinara. Kivi košta od 250- 300 dinara u zavisnosti od tezge. Na tezgama se mogu pronaći jabuke, različitih sorti a cena im se kreće od 150-170 dinara. Šljive koštaju 350 dinara, za kilogram. Banane koštaju od 150-220 dinara, a cena zavisi od kvaliteta. Borovnica u manjem pakovanju od 200 grama, košta 500 dinara.

Foto: nsuzivo.rs

Cene mesa u okolnim mesarama

U mesarama su najveći redovi. Piletina košta od 300 pa naviše, u zavisnosti od toga šta kupujete. Krilca su od 200 – 319 dinara. Prasetina košta od 750 dinara pa naviše, što zavisi koji deo želite da kupite. Junetina se kreće od 1518 dinara. Jagnjetina košta od 817 dinara. U ponudi smo prolašli i slanine koje se kreću od 700 dinara, i različite vrste kobasica čija je cena od 250 pa naviše.

Foto:Novosti

Cena mesa u okolnim marketima su sledeće

Piletina košta od 300 dinara. Mahom se kažu prodavci, prodaje svinjski but po ceni od 750 dinara za kilogram. Janjetina košta od 870 dinara. Juneća leđa koštaju od 1040 dinara po kilogramu.

POVRĆE

Ako želite da uz svinjski but napravite sos kao dodatak, to možete učiniti sa šampinjonima. Oni na Limanskoj pijaci koštaju 300-350 dinara. U sos možete dodati i praziluk koji košta od 100 dinara, naravno neizbežno je i različito začinsko bilje koje košta od 50 dinara. U opticaju su naravno i sveže salate. Paradajz košta od 250 dinara, crni luk 100 dinara a krastavci od 170 dinara. Ako se odlučite ipak za krompir salatu, kilogram krompira košta 120 dinara a džak od pet kilograma košta 100 dinara. Zelena salata košta od 50 dinara. Kupus košta od 50-100 dinara. Cvekla košta 80 dinara, a zelen veza 60 dinara. Ljuta papričica košta od 20-40 dinara. Brokoli i karfiol se kreću po ceni od 180 dinara.

Foto: nsuzivo.rs

Ako se odlučite za domaće kolače tokom praznika u ponudi na ovoj pijaci ima i gotovih, a možete i sami napraviti sa svim sastojcima koji se mogu pronaći na pijaci.

Domaće kore koštaju od 150 dinara. Bundeva se prodaje cela, rendana ili u delovima. Kilogram bundeve košta od 100 dinara.

M.L.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Gorak ukus
29.12.2022 18:22

U vreme najstrožeg posta vi o mesu i krkanluku, kako i šta žderati ? Kao da čitam tekst iz ” Dnevnika” iz 1984 godine

Povezane vesti