Pred prvomajske praznike “Ciklonizacija” tretira izletišta, parkove i igrališta protiv krpelja

Foto: Ustupljena fotografija

Krpelji su najaktivniji u proleće i u ranu jesen, te će u ovom periodu i tretmani biti češći, ali će se stanje pratiti tokom cele sezone

 “Ciklonizacija” je počela novi krug tretmana u okviru ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od krpelja. Kako navode iz ovog preduzeća, planirano je da do prvomajskih praznika, i tradicionalno velikog broja izletnika, tretmanima budu obuhvaćene sve uređene zelene javne površine u gradu, prigradskim naseljima i selima za koje monitoring pokaže prisustvo krpelja.

-Prvi krug tretmana izveden je još krajem marta. Tada su obuhvaćeni i grad i prigradska naselja. Sada smo, tokom protekle nedelje izveli novi krug monitoringa koji je obuhvatio kompletnu teritoriju Grada Novog Sada. Na osnovu monitoringa već su i počeli novi tretmani. Koristimo svaki momenat odgovarajućih meteoroloških uslova, kako bi do praznika, kada se očekuje boravak većeg broja građana u prirodi, obuhvatili sve predviđene površine, kaže Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću “Ciklonizacije”.

Foto: Ustupljena fotografija

Sistematska akcija sprovodi se po nalogu i u saradnji sa gradskom upravom, a tretmanima će biti obuhvaćene uređene zelene javne površine – posebno parkovi, igrališta za decu, prostori određeni za istrčavanje kućnih ljubimaca i šetališta.

Takođe, kaže Aćimović, pre praznika, a po nalogu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu prirode, izvedeni su i tretmani protiv krpelja na izletištima na Fruškoj gori.

Inače, krpelji su najaktivniji u proleće i u ranu jesen, te će u ovom periodu i tretmani biti češći, ali će se stanje pratiti tokom cele sezone i reagovaće se na svaku pojavu krpelja. Sistematski pristup suzbijanju krpelja odgovor je novosadske gradske uprave i „Ciklonizacije“ na činjenicu da se iz godine u godinu beleži povećanje procenta zaraženih krpelja koji prenose opasnu lajmsku bolest.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti