Kulturni centar Novog Sada počinje saradnju sa NTC-om (“Nikola Tesla Centar”). Saradnju započinju predavanjem dr Ranka Rajovića “Funkcionalno znanje i razvoj kreativnosti” u ponedeljak, 11. februara, sa početkom u 19 časova u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Za  ovo predavanje broj mesta je popunjen.

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država.

Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predsednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010) i predsednik Komiteta za darovitu decu svetske Mense (2010 – 2012). Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. imenovan je za predsednika Komiteta svetske Mense za darovitu decu.

Ova počast je usledila posle Rankovog višegodišnjeg bavljenja darovitom decom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu. Radi na Pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments