Претрага
Претрага
Close this search box.

PREDSEDNIK VUČIĆ U EMIRATIMA: Važan dan za Srbiju, posle sastanka sa šeikom biće potpisan i niz sporazuma (FOTO)

Foto: Printscreen/Buducnost Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i danas boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tom prilikom, predsednik Vučić sastaće se s predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom. Tokom posete, u Palati Naroda biće potpisan i niz sporazuma i memoranduma – čak 9 od kojih je najvažniji onaj o strateškom partnerstvu vlada dveju zemalja.

Predsednik će sa šeikom razgovarati o energetici i vojnoj i ekonomskoj saradnji, a najavljeno je potpisivanje devet sporazuma, među koji i sporazum o strateškom partnerstvu dve zemlje.

Budući da u Abu Dabi uskoro dolazi nemački kancelar Olaf Šolc, a da je šeik Muhamed dobar prijatelj francuskog predsednika Emanuela Makrona, predsednik Srbije je tražio podršku lidera UAE da se Srbija što bolje pozicionira u ovom trenutku na međunarodnom planu, javlja izveštač RTS.

Vučić i Bin Zajed su razgovarali i o novim investicijama. UAE su već godinama jedan od najvećih investitora u mnogim zapadnim zemljama. U Ameriku su uložili gotovo 1.600 milijardi dolara, u Veliku Britaniju 120 milijardi dolara, a u Srbiji imaju brojne investicije i projekte.

kurir.rs/rts.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti