Predstavljanje slikovnice i predstava za decu “Na krilima knjige“

       

Predstavljanje slikovnice za decu “Na krilima knjige“ autorke Jasminke Petrović i dečja pozorišna predstava održaće se u ponedeljak, 11. marta u 11 časova na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Događaj organizuju novosadski EU info kutak, Gradska biblioteka Novog Sada i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina, koja je i izdavač ove knjige.

Prisutne će pozdraviti Katarina Novaković sa Dečjeg odeljenja novosadske Gradske biblioteke, a nakon toga će učenici trećeg razreda OŠ “Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina izvesti predstavu nastalu na osnovu slikovnice “Na krilima knjige“. Uslediće razgovor sa autorkom Jasminkom Petrović koji će voditi Tatjana Tabački iz biblioteke “Žarko Zrenjanin”.

“Na krilima knjige“ je prva slikovnica koja se bavi bibliotekama i razvijanjem čitalačkih navika kod dece. Glavni junaci su dečak Petar, bibliotekarka Marina i jedna biblioteka. Priča prati bibliotekarkina nastojanja da kod dece probudi znatiželju, radost i želju da čitaju knjige tako što im na neobičan način preporučuje štivo za čitanje. Tako će dečak Petar i druga deca shvatiti da dani ne moraju biti jednolični i uobičajeni, spoznaće moć knjige i to da je čitanje nezaboravna avantura.

Slikovnicu “Na krilima knjige” ilustrovala je Ana Petrović, a namenjena je pre svega deci predškolskog uzrasta i đacima prvog i drugog razreda osnovne škole. Štampanje knjige omogućio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: