Foto: FK Vojvodina
Dragoljub Samardžić, bivši predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina, Aerokluba Novi Sad i nekadašnji savetnik Miloša Vučevića, preminuo je jutros, u 74. godini.

O tragičnoj vesti javnost je obavestio upravo klub iz Novog Sada koji je uputio saučešće porodici i prijateljima.

“Tužnog srca, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da je član Skupštine FK Vojvodina i nekadašnji predsednik našeg kluba Dragoljub Samardžić preminuo jutros u svojoj 74. godini.

Bio je član Upravnog odbora FK Vojvodina u vreme kada je 2020. godine osvojen drugi Kup Srbije u klupskoj istoriji, a neposredno nakon toga je preuzeo i funkciju predsednika kluba. Sa nje se povukao u maju ove godine, nakon čega je deo kluba ostao kao član klupske Skupštine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

Takođe je obavljao i funkciju savetnika gradonačelnika Novog Sada za investicije.

Kao golman, imao je i zavidnu sportsku karijeru, pošto je, kao jedan od najmlađih u timu, bio deo ekipe Vojvodine koja je 1966. godine osvojila titulu šampiona Jugoslavije, posle čega je karijeru nastavio u Holandiji. Početkom ovog veka, obavljao je i funkciju sportskog direktora FK Vojvodina.

Njegovoj porodici, prijateljima, Gradu Novom Sadu i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće”, navedeno je u saopštenju Novosađana.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments