Претрага
Претрага
Close this search box.

Prijave za polaganje prijemnog za srednje škole, danas i 24. aprila – Rezervisano 4.500 mesta a evo i na kojim smerovima

Foto: Freepik

Učenici, ukoliko niste iskoristili mogućnost prijave elektronskim putem, za polaganje prijemnog ispita možete se prijaviti danas i 24. aprila. Prijave se vrše u vašoj osnovnoj školi ili u školi u kojoj polažete prijemni ispit

Za specijalizovani obrazovne profile je potrebno ispunjenje dodatnih uslova, odnosno polaganje prijemnih ispita radi provere izuzetnih, odnosno posebnih sposobnosti i sklonosti.

Polaganje prijemnih ispita biće organizovano u srednjim školama od 12. do 21. maja, a rezultate će učenici moći da vide na portalu Moja srednja škola.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Prema preliminarnom planu upisa za školsku 2023/2024. godinu predviđeno je oko 4.500 mesta. Mesta su rezervisana u odeljenjima gimnazija za matematiku, istoriju, biologiju, hemiju, fiziku, geografiju, računarstvo i informatiku,  scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, bilingvalna odeljenja, i za umetničke srednje škole- muzičke, likovne i baletske.

 

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага