Foto: The Walrus

Zoran Kamatović (49) iz Sremskih Karlovaca, optužen za ubistvo roditelja, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu.

Na osnovu tog sporazuma koji je, kako „Dnevnik“ saznaje prihvaćen, on je za teško ubistvo pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora.

Podsetimo, zločin se dogodio u porodičnoj vikendici u naselju Doka, Sremski Karlovci, krajem maja 2019. godine, u kojoj su živeli Kamatovićevi roditelji, majka Gordana (66) i otac Ljubodrag (77). Krvavom piru je, kako se sumnja, prethodila svađa između oca i sina. Kako se govorilo nakon tragedije, Zoran, po struci lekar, dugo je bio nezadovoljan svojim životom, a godinu dana pre toga je po isteku ugovora, ostao bez posla u Domu zdravlja.

Navodno je, od roditelja tražio da prodaju vikendicu, u kojoj su živeli, nakon što su mu ustupili stan u naselju Braće Dejanović u Sremskim Karlovcima, medjutim, Ljubodrag se tome protivio. On je priznao da je prvo pucao u oca, pa u majku.

Zoran Kamatović je prilikom hapšenja policajcima priznao šta je uradio, a navodno je imao nameru da se sam preda i ispriča šta se desilo. Na saslušanju u tužilaštvu rekao je da je pucao u roditelje i da je nameravao da i sebi oduzme život. Ispričao je da je bio kod roditelja u vikendici i da je konzumirao alkohol.

Kobnog dana, došlo je do sukoba zbog prodaje vikendice, a onda je Zoran iz lovačke puške pucao u oca. Kada se majka Gordana umešala, i u nju je ispalio hitac, posle čega je odatle otišao u stan kod železničke stanice.

Stravičan zločin koji je potresao žitelje Sremskih Karlovaca, otkrio je jedan poznanik koji je prolazeći pored vikendice Kamatovića, ugledao otvorena vrata. Ušao je unutra i zatekao na podu, u lokvi krvi beživotno telo Gordane, dok Ljubodraga nije video. Odmah je pozvao Ljubodragovog brata, koji je alarmirao policiju.

Tek kada je policija stigla pronašli su Ljubodragovo telo u dvorištu, nedaleko od kuće. U prvi mah se mislilo da je reč o ubistvu i samoubistvu, ali se ubrzo ispostavilo da ih je ubila treća osoba, njihov sin.

Izvor: Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments