Претрага
Претрага
Close this search box.

Profesionalno upravljanje zgradom poverite u prave ruke – Novosadska firma “ZGRADEX” jedina poseduje ugovore za održavanje zelenih površina i cveća u zajedničkim prostorijama, a od NOVE GODINE SPREMA POSEBNE POGODNOSTI I STIPENDIJE (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije
Od samog početka stupanja na snagu zakona o stanovanju, Novosadska firma “Zgradex” bavi se profesionalnim upravljanjem zgradama trudeći se da zajedno sa stanarima svaku zgradu dovede do najvišeg nivoa, da svaki stanar bude zadovoljan i dobije odgovor na pitanje koje ga muči.

– Profesionalni upravnici su zanimanje koje je došlo na snagu zakonom o stanovanju koje je zaista potrebno i odlično, ali se kod nas još uvek “lovi u mutnom”. Postoje firme koje se bave tim poslom, a nisu obišli zgrade koje su im dodeljene od kad su upravnici i to je izuzetno neprofesionalno i štetno po sve nas koji se bavimo ovim poslom. Upravnik mora da se bavi zgradom koja mu je dodeljena, da vodi računa o zajedničkim delovima, da rešava hitne intervencije i da pravi planove za radove u budućnosti. Jednostavno, mora da bude domaćin u toj stambenoj zajednici – objasnili su iz ove firme.

Kako ističu, većini stanara i dalje nije jasno šta tačno predstavlja posao profesionalnog upravnika zgradama, pa često zovu i zbog problema koji nisu pod njihovom ingerencijom. “Zgradex” se i u ovakvim okolnostima trudi da ostane dosledan profesiji i pruži pomoć svakom stanaru.

Foto: Ustupljene fotografije

Naša ideja je da za početak od nove godine dodelimo bar jednu stipendiju za nekog mladog, istaknutog sportistu, đaka, studenta ili umetnika sa jedinim uslovom da adresu stanovanja ima u zgradi kojom mi upravljamo, jer nije cilj samo naplatiti mesečno upravljanje, treba napraviti da stanari nas osete kao deo sebe, kao svoje prijatelje, kao podršku. Ukoliko bude više kandidata, mi ćemo osnovati za tu priliku jednu stručnu komisiju koja će zajedno odlučiti koga ćemo stipendirati kroz tu godinu a nadamo se da ćemo iz godine u godinu imati sve više kadnidata, jer uvek volimo da kažemo “Samo su naša deca ono što ostaje iza nas.”

Ono po čemu je firma “Zgradex” posebna i jedina jeste to što imaju ugovore za održavanje zelenih površina, kao i cveća u zajedničkim prostorijama.

-Tim stvarima se bavi stručno lice postavljeno isključivo za tu oblast. Ukoliko to stanari naših stambenih zajednica žele, od nas će dobiti besplatan projekat i ponudu za uređenje dvorišta, kao i prostora ispred zgrade ili cveća u hodnicima, gde kasnije mogu sami brinuti o tim biljkama ili plaćati mesečno održavanje 12 meseci godišnje, i onda od nas dobijaju sve potrebne prihrane i brigu o njihovim biljkama.

Foto: Ustupljene fotografije

U fokusu poslovanja im je da sve zgrade koje su pod njihovom nadležnošću reprezentativno izgledaju, te neretko i finansijski učestvuju u nekim uređenjima ili rešavanju problema ukoliko ta stambena zajednica u tom trenutnu nije u mogućnosti da ispoštuje ponudu, a o kojoj svi zajedno na sastanku raspravljaju.

Kako navode, veliki problem u Novom Sadu predstavlja promena upravnika i imenovanje drugog, jer je za to potrebno 2/3 potpisa stanara, a u većini zgrada je veliki broj izdatih stanova gde zakupci uglavnom ne učestvuju u sastancima, a vlasnici nemaju velikog interese za promene, jer ni sami tu ne žive. Uz pomoć “Zgradex-a” i želju stanara dođe se do svakog potpisa i do željenog rezultata, jer samo zajedničkim delovanjem se svaki problem može rešiti.

Foto: Ustupljene fotografije

Novosadska firma za profesionalno upravljanje zgradama “Zgradex” stoji na raspolaganju svima koji imaju neka pitanja ili nedoumice na broj telefona 060/706-506-0

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti