Proja kao obrok, je izbor sa kojim nema greške. U ovom jelu svako uživa, ali postoje načini kako da ih zašarenite i obogatite ukusima.
Ukoliko želite da napravite proju, koja nije mnogo masna i nešto je drugačija od obične, onda je ovo recept za vas.
Proja sa tikvicama je odličan izbor za sve ljubitlje ovog jela, a uz dobar ukus, dolazi i odličan miris.
Sastojci:
- 500 g tikvica
- 2 dl jogurta
- 4 jaja
- 1 čaša pšeničnog griza
- 1 čaša kukuruznog griza
- 1/3 čaše ulja
- soli po ukusu
- 1 komad praška za pecivo
Priprema:
Izrendajte tikvice i posolite ih. Kada to učinite, ostavite ih na ubrusu da odstoje, kako bi pustile vodu.
Zatim ih blago izgnječite i iscedite.
U činiju dodajte jaja, jogurt, ulje, pšenični i kukuruzni griz. Ukoliko nemate kukuruzni, možete iskoristiti samo pšenični griz.
Dodajte prašak za pecivo i promešajte. U ovu mešavinu dodajte tikvice i sjedinite sve.
Pleh podmažite uljem i brašnom i ostavite proju da se peče 30 minuta na 180 stepeni.
Poslužite uz sir i uživajte.
Prijatno!
telegraf