Projekat “Razvijanje veština za prevenciju zadesenih povreda kod dece” obuhvatiće niz radionica, a evo šta one podrazumevaju

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dom zdravlja “Novi Sad” u saradnji sa Gradskom upravom za zdravsto i ove godine realizuje projekat “Razvijanje veština za prevenciju zadesnih povreda kod dece 2023”.

Specifična građa dece u odnosu na odrasle osobe (tanja koža, dimenzije glave i ekstremiteta i niži rast) povećavaju rizik od zadesnih povreda. Takođe, nedostatak znanja i veština za očuvanje svoje bezbednosti predstavnjaju značajan faktor rizika.

U okviru projekta „Razvijanje veština za prevenciju zadesnih povreda kod dece 2023.” kreirane su radionice prilagođene učenicima prvih i drugih razreda osnovnih škola. Osnovne teme radionica su podizanje nivo znanja dece o povredama, informisanje o načinima povređivanja (u domaćinstvu, školi, na ulici, igralištu itd) i edukacija o načinu sprečavanja povreda i razvoju veština za reagovanje u slučaju zadesnih povreda.

Ovaj projekat je nastavak aktivnosti koje se nekoliko godina unazad uspešno sprovode, a koje podržava Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada. Projekat sprovodi tim Savetovališta za mlade Doma zdravlja “Novi Sad”. Kao i prethodnih godina, planira se rad sa decom iz gradskog jezgra i pripadajućih prigradskih naselja (Kisač, Begeč i Kovilj).

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti