Претрага
Претрага
Close this search box.

Projekat urbane mobilnosti “TRIBUTE” u završnoj fazi

U partnerstvu sa sedam gradova i opština iz Jadransko-jonskog regiona (Milanom, Ljubljanom, Mariborom, Zagrebom, Patrasom, Sarajevom i Podgoricom), u okviru programa Interreg ADRION, Grad Novi Sad učestvuje u međunarodnom projektu „TRIBUTE” – Integrisane i inovativne akcije za održivu nadogradnju urbane mobilnosti, čiji je osnovni cilj unapređenje gradskog prevoza razvojem efikasnijih transportnih usluga i rešenja za održivu mobilnost prilagođenu potrebama ljudi.

Grad Novi Sad, kao jedan od partnera na „TRIBUTE” projektu, bio je krajem jula domaćin četvrtog sastanka Upravnog odbora koji je organizovan istovremeno sa prvim sastankom Transnacionalne mreže stejkholdera u okviru projekta „TRIBUTE”.

Partneri na projektu su se ponovo sastali u Milanu na drugom sastanku Transnacionalne mreže stejkholdera (TMS) u okviru projekta „TRIBUTE”, koji je organizovan u okviru 50. Evropske konferencije o transport (ETC 2022) koja se održala u septembru 2022. godine na Politehničkom univerzitetu u Milanu (Politecnico di Milano).

Oni su imali priliku da veoma širokom auditorijumu, koji obuhvata i stručnjake iz oblasti transporta i predstavnike javnih službi, predstave preliminarne rezultate projekta, kao i tekuće aktivnosti. Tom prilikom je dogovoreno da će žive laboratorije, kao i rezultati pilot projekata biti uključeni u posebno izdanje “Inovativna i održiva rešenja za urbanu mobilnost u gradovima Jadransko-jonskog regiona” (Innovative and Sustainable Urban Mobility solutions in the Cities of the Adriatic-Ionian Region), koji će biti objavljen u časopisu „Sustainability”.

Prema navajama projektnog tima Projekat ulazi u poslednje mesece svoje implementacije.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti