Претрага
Претрага
Close this search box.

Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” ujedinio UČENIKE I PRIPADNIKE BEZBEDNOSTI – Vučinić: Važno je da učenici prepoznaju nasilje i znaju da su policajci tu da ih zaštite (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa osnovnim školama u Republici Srbiji realizuju projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”. U okviru tog projekta, drugu godinu za redom u osnovnim školama sprovode se aktivnosti sa ciljem podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanja saosećanja i informisanja o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanja znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

U okviru projekta, Policijska uprava u Novom Sadu organizovala je manifestaciju koja je na platou Spensa okupila učenike osnovnih škola i pripadnike službi bezbednosti. Događaju je prisustvovala članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

– Ova akcija je veoma važna jer omogućava da deca ostvare bliži kontakt sa pripadnicima policije kako oni ne bi zazirali kada u blizini škole sretnu policajce u uniformi. Važno je da učenici prepoznaju nasilje, da u takvim situacijama ispravno da reaguju i znaju da su policajci tu da ih zaštite. Grad ima dobru saradnju sa Policijskom upravom u Novom Sadu, od početka školske godine policajci su prisutni u svim školskim objektima i to je sigurno doprinelo većoj bezbednosti naših đaka- izjavila je Dina Vučinić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Дина Вучинић (@dina_vucinic)


Koordinator Policijske uprave u Novom Sadu, potpukovnik policije Vlado Glođović objasnio je da se u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” sprovodi niz aktivnosti sa učenicima novosadskih osnovnih škola.

– Današnja manifestacija okupila je na jednom mestu pripadnike policije, saobraćajne policije, žandarmerije i vatrogasce spasioce, kao i predstavnike Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović”. Sa nama su danas i učenici obližnjih škola kojima ćemo predstaviti svoje dužnosti, opremu i veštine – istakao je Vlado Glođović.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti