Promocija 19. Međunarodnog festivala vina “InterFest”

Foto: InterFest-festival-vina

NOVI SAD – Na promociji manifestacije „Interfest“, predstavljena je izložba i brošura „Novosadski vinski put“. U okviru projekta, Turistička organizacija Novi Sad, posetila je blizu 60 vinarija na području našeg grada i Fruške gore, kako bi svim sugrađanima i turistima otkrili nove ukuse vina i nestvarnu prirodu.

Magija mirisa, ukusa i podneblja u potpunosti je preneta kroz 16 fotografija i brošuru, kako bi svi ljubitelji dobrog vina i prirodnog ambijenta imali priliku da se upoznaju i posete novosadske proizvođače, ali i sve propratne atrakcije na vinskom putu.
„Negde naš zaključak je posle povratka sa svih obilazaka jeste da ako ste vinar, vi morate biti dobar čovek i zaista su nas lepo ugostili i prezentovali ono što rade i proizvode. Ima dosta ljudi koji su došli iz inostranstva, uložili svoja sredsta i pre svega ljubav“, rekao je Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novi Sad.
Foto: flickr.com
U okviru podrške ruralnom razvoju, Grad Novi Sad ove godine prvi put će podržati novosadske vinare.
„Deset miliona dinara je obezbeđeno u budžetu Grada Novog Sada, konkurs očekujemo početkom septembra meseca i vinari će moći da nabave opremu ili da opreme degustacionu salu“, kazao je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.
A od četvrtka, do subote očekuje nas najveći vinski događaj u regionu, 19. međunarodni festival vina, „InterFest“. Organizatori su pripremili bogat sadržaj, a pored najboljeg vina, svi posetioci imaće priliku da uživaju u vojvođanskim gastronomskim specijalitetima, domaćem piću i kvalitetnoj muzici.
„Ove godine, novina je što nam dolaze vina iz Slovačke, šest vinarija iz Slovačke biće predstavljena po prvi put na festivalu „InterFest“. Za ovih 19 godina dogodilo se da smo imali iz celog sveta ali Slovačka koja nije tako daleko još nisu bila kod nas“, navodi Jadranka Beljan Balaban, menadžerka festivala „InterFest“.
„Interfest“ je festival koji rado posećujemo i nikada ga ne zaobilazimo, upravo zbog toga što je i naša vinarija na području opštine Novi Sad, tako da je Interfest je naš festival i vrlo se rado odazivamo jer konačno došlo vreme da se vinska kultura uzdiže i da se sve više ljubitelja vina na jednom ovako predivnom mestu“, zaključila je Tijana Vojinović, vinarija Vojnović.
Degustacija vina i domaćih gurmanluka očekuje nas na Trgu slobode, a ukoliko vas lepo vreme inspiriše da dodatno istražujete okolinu grada, u brošuri „Novosadski vinski put“ pronaći ćete idealno mesto za beg od gradske vreve.

rtv.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti