Novi Sad je i ove godine, u novoj situaciji za sve nas, ipak privukao interesovanje medija iz regiona. U prestižnom bugarskom časopisu „Voyage“ novinari su želeli da svoje čitaoce podsete koje su to destinacije u regionu popularne za posetiti u toku ove i naredne godine.

Za naš portal iz TONS-a rekli su da je ovo bila godina u kojoj nas nije posetio veliki broj novinara. U prestižnom bugarskom časopisu pored Petrovaradinske tvrđave i centra grada opisana je i Fruška gora sa svojim smeštajnim kapacitetom visoke kategorije, kao i muzeji i galerije koje turisti mogu da posete tokom boravka u kojima će imati priliku da se upoznaju sa istorijom grada.

Podaci za 2018 godine pokazuju da je naš grad posetilo 3.899 turista iz Bugarske, a zabeleženo je 6.481 noćenje. Dok je u 2019 godini taj broj povećan, a bilo je 4.431 dolazaka i 7.692 noćenja turista iz Bugarske. U ovoj godini je zbog situacije u svetu broj posete i noćenja dosta manji. U prvih devet meseci ove godine bilo je 779 dolazaka i 1.462 noćenja.

Foto: Aleksandar Milutinović

– Ovo vrsta promocije i privlačenja novih turista, svakako je od posebnog značaja za naš grad i predstavljanja sve što naš grad ima da ponudi.

Od početka pandemije u oktobru ove godine zabeležen je prvi put rast noćenja domaćih turista prema podacima Republičkog zavoda za statistiku. Ukupan broj turista koji su posetili Novi Sad je 8.691, od čega su domaći turisti 4.915, a strani 3.776, zabeleženo je i 27.649 noćenja.

– Turistička organizacija Grad Novog Sada tokom cele godine aktivno radi na promociji turističke ponude kroz saradnju sa domaćim i inostranim medijima, u redovnim okolnostima i kroz organizaciju brojnih fam tripova novinara, a u ovim okolnostima koje su zadesile ceo svet, kroz digitlane kampanje na našim društvenim mrežama trudimo se da predstavimo grad kroz on line kampanju “52 vikenda u Novom Sadu”, damo predloge šta bi mogli posetiti i pruzajući informacije, kako turistima, tako i lokalnom stanovništvu, kroz koje mogu bolje da upoznaju grad, zamenite ličnosti Novog Sada i dobiju još veću želju da ga ponovo posete.

N.S.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments