Foto: crst.net

Google je pričao o novom predstojećem Google Maps vidžetu, koji bi mogao da nam prikaže gužvu u saobraćaju u realnom vremenu. Kompanija je navela da će u “narednim nedeljama” ovaj vidžet biti predstavljen korisnicima međutim nekim korisnicima se već prikazuje.

Čini se da se novi vidžet stanja u saobraćaju dolazi sa Google Maps verzijom 11.35.1, koja je juče počela da stiže preko Google Play prodavnice. Nama trenutno još uvek nije dostupan, iako imamo najnoviju verziju.

Novi Nearby Traffic vidžet ima zaobljene ivice i podrazumevano je veličine 4 x 3, ali ga možete povećati ili smanjiti, kako biste ga prilagodili vašem trenutnom izgledu početnog ekrana.

Vidžet prikazuje vašu trenutnu lokaciju kao plavu tačku u centru, a sloj mape saobraćaja ističe uslove na putu oko vas kao zelene, narandžaste i crvene linije. Plutajuće dugme za akciju (FAB) se nalazi u donjem levom uglu, što vam omogućava da uvećavate i umanjujete mapu.

ako Nearby Traffic vidžet prikazuje saobraćajne uslove za malu oblast oko vaše trenutne lokacije, možete da ga dodirnete, otvorite Google Maps aplikaciju i vidite saobraćajne uslove u široj oblasti.

Ako niste dobili novi vidžet na svom uređaju, možete pokušati da ažurirate aplikaciju na najnoviju verziju. Trebalo bi da se pojavi u meniju Vidžeti nakon ažuriranja. Ukoliko ga ne vidite, moraćete da sačekate neko vreme da se pojavi.

mondo.rs/nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments