PRVA GENERACIJA SREDNJE ŠKOLE UNUTRAŠNJIH POSLOVA UŠLA U ŠKOLSKE KLUPE Zvaničnici poželeli dobrodošlisu učenicima u Sremskoj Kamenici

Foto: MUP

Prva generacija Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici ušla je u školske klupe, a tim povodom upriličena je i svečana ceremonija na kojoj je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i poželeo dobrodošlicu učenicima.

„Vi ste 39. generacija, a prva posle 14 godina koja je kročila u ovu školu, a koja će nastaviti stazama 15 hiljada hrabrih, vrednih kolega policajaca, koji su gradili bezbednost ove zemlje i koji i danas verno služe svojoj zemlji“, rekao je ministar učenicima koji su na putu do đačkih klupa Srednje škole unutrašnjih poslova prošli stroge kriterijume selekcije i pokazali najbolje rezultate.“ – rekao je on i dodao da su oni od danas i njihova deca. Oni su  budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i budućnost Republike Srbije. Od njih će se tražiti da se puno trude i puno odriču, ali, svakako, za samo četiri godine, stajaće ovde, u stroju, baciće svoje kape uvis i reći: „Vredelo je!““, istakao je ministar i zahvalio roditeljima nove generacije đaka Srednje škole unutrašnjih poslova na poverenju, a predsedniku Srbije i premijerki, kao i ministarstvima prosvete i finansija, na podršci.

Foto: MUP

Ministar je uručio plakete zahvalnosti predstavnicima državnih institucija koji su doprineli ponovnom otvaranju Srednje škole unutrašnjih poslova.

Ministarka Đukić Dejanović je istakla i značaj policijske profesije.

„Policajac je časno i važno zanimanje. U ovoj školi ćete dobiti znanje i veštine koje će vam omogućiti da ga obavljate efikasno i na dobrobit društva. Želim da vam poručim da marljivo učite, da jačate sopstveni integritet i dostojanstvo, kao i empatiju i ljubav prema narodu i među sobom, jer ste vi, pre svih, ti koji brinu o našoj bezbednosti, o bezbednosti naše dece“, poručila je ministarka budućim policajcima, poželevši njima i nastavnicima srećan rad i uspešnu školsku godinu.

Direktorka Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ Vesna Đurović izjavila je da će učenici imati punu podršku profesora koji su spremni da im kroz maksimalno zalaganje i požrtvovanost pruže kvalitetno obrazovanje.

Foto: MUP

„Čekaju nas mnogi izazovi, nekada će nam biti teško, nekada lakše, ali sam uverena da ćemo ih uspešno savladavati i iz njih izaći snažniji, bolji, plemenitiji. Neka vam ovo životno razdoblje bude najlepše i najplodnije“, poručila je direktorka Srednje škole unutrašnjih poslova polaznicima ove škole.

Na ceremoniji su, pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i rektora Kriminalističko-policijskog univerziteta Zorana Đurđevića, prisustvovali predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i drugi predstavnici Pokrajinske vlade i Ministarstva prosvete.

mup.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
31.08.2023 10:19

Zivela policijska drzava, to milicijo! 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
31.08.2023 16:02
Odgovori  SNS Uzivo

Policajac treba da bude obrazovano lice a ne kursista krkan, kako su zuti napravili 🙂

Gost
SNS Uzivo
01.09.2023 11:56
Odgovori  Vidoje

U policiju idu samo beznadezni slucajevi, jel kako ono kaze bolje cerka prostitutka nego sin pandur, narod to kaze mnogo sočnije ali nece mi objaviti komentar… 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
01.09.2023 18:59
Odgovori  SNS Uzivo

Jel to vazi samo za srbiju ta pesmica ili inace?

Gost
roki
31.08.2023 12:01

Jezivo….

Gost
N
31.08.2023 17:19
Odgovori  roki

Zlikovci

Povezane vesti