Novi Sad je dana konačno novi pristan na Dunavu. Svečanom otvaranju prisustvovao je gradonačelnik Miloš Vučević u društvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića i generalnog direktora DP World Novi Sad Klaudija Negreanua.

– Vlasnik luke u Novom Sadu DP World je u rekonstrukciju pristana uložio gotovo 500.000 evra, a opremljen je svim sadržajima i potrebnom opremom za prihvat svih vrsta brodova. „Albatros“, na kojem sam uživao prilazeći pristanu, zapravo je brod-pušer iz flote DP World Novi Sad koji dovodi i odvodi barže za utovar robe u Luku Novi Sad i iz nje. Zasad ovde radi 150 ljudi, ali očekujemo još novih radnih mesta! Novosađani će znati da cene ovu investiciju- rekao je Vučević.

Generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu najavio je da ta kompanija planira da od novosadske luke stvori jedno od najvažnijih trgovinskih čvorišta na čitavom toku Dunava.

– Privatni investitori koji doprinose razvoju naše zemlje su investitori kakve želimo u Srbiji. Nije slučajno ova zemlja u zadnjim godinama doživela prosperitet, to je isključivo rezultat posvećenog i poštenog rada – istakao je Momirović.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Чика Јова
23/05/2021 18:00

На страну што изгледа јефтино, глупаво и језиво него – а где је натпис “Нови САД” на ћирилици…?

Čiča
24/05/2021 09:21

cim si se ti potpisao kao ČIKA JOVA, jasno mi je o kom profilu coveka je rec. ne shvatam Čiko, zasto ti sve toliko smeta?

Никола
25/05/2021 15:00
Reply to  Čiča

Јел’ се то “чича”, пише латиницом и покрај реке Груже?
Ми овде пишемо службеним писмом.
Ова гадост са шиповима, прикладна је далеко од очију на нафтној платформи у Северном мору.