Претрага
Претрага
Close this search box.

PRVI PUT SA BEBOM NA PUT: Izazov ili avantura uz Bebiron savetovalište

Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

U novoj ulozi koju svi dobro znate, mene kao novog tate, prethodnu nedelju je obeležio kratak odmor na Zlatiboru. Supruga i ja odlučili smo da odemo sa bebicom na planinu kako bismo malo promenili sredinu i odmorili od svakodnevnih obaveza.

Pomislili smo da će to biti veliki izazov za nas – mala beba, a dug put. Međutim, putovanje je prošlo glatko jer je sve bilo lakše uz savetovalište Bebiron kao i uz pomoć koju smo dobili od patronažnih sestara koje su nam bile na usluzi u svako doba dana i noći.

Tata je, naravno, spakovao sve svoje igračke. Knjiga, konzola i puzzle za ubijanje slobodnog vremena. Ispostavilo se da je na kraju sve ostalo u torbi do kraja odmora jer su igrarije sa mojim detetom daleko zanimljivije od svega ostalog. Supruga je bila zadužena za pakovanje bebinih stvari, ali je odlučila da kontaktira Bebiron kako ne bismo nešto od bitnog zaboravili. Odgovor je, kao i uvek, stigao kroz par minuta, a tekst poruke vam prenosim u celosti:

Poštovani nakon odabira mesta u kojem želite da odsednete birajte apartman u bojama koje preovladjuju u vašoj kući jer će se tako dete lakse adaptirani na novu sredinu. Preporuka je da smestaj ne bude izolovan,da je u blizini puta i povezan sa prehrambenim prodavnicama i zdravstvenom službom. Ponesite 2 skafandera( ako se beba isprlja,oznoji,pokvasi),jaknu za prelazni period,najmanje 2 kapice različite debljine,šal i rukavice najmanje 2 para. Različite debljine prekrivača za kolica će koristiti i nosite ih uvek sve sa sobom u donjem delu kolica kao i rezevnu odeću.Najlon za kolica protiv vetra i padavina ukoliko vas zadese u šetnji. Pored svakodnevne garderobe za bebu koju ste osmislili za poneti vodićete računa i o zaštiti protiv sunca na većoj nadmorskoj visini. Krema 0+ meseci za lice i ruke sa zaštitnim faktorom 50+ bez obzira na spoljnu temperaturu je potrebno mazati bebi u periodu od 12-17h kada izlazi napolje
U koferu treba da se nadje nekoliko detetovih omiljenih igračaka,posteljina,peskiri,pelene u dovoljnim zalihama (možda ih ne pronadjete u mestu u kojem boravite). Od kućne apoteke potrebno je poneti ampule fiziološkog rastvora,steline gaze,paracetamol sirup,rastvor za oralnu rehidrataciju,probiotik,(koji mozete detetu poceti preventivno davati nekoliko dana pre puta ukoliko vec ne dajete). Ukoliko dete nije iskljucivo na prirodnoj ishrani potrebno je da boravite u aparmanu u kojem su obezbedjeni svi uslovi za pripremu drugih obroka i ponesete potrebne elemente za pripremu istih. Dete je potrebno povremeno navikavati na planinskih vazduh šetnjama po 15 minuta prvi dan.Dete ne izlažite naglim visinskim promenama(ne koristite žičaru), ne odlazite na izlet na najviši planinski vrh. Kada udjete u zatvorenu prostoriju ne zaboravite da raskomotite dete. Želimo vam srećan put i ugodan boravak!

I zaista, ništa nam nije zafalilo. Nedoumice nestaju kada imate medicinske stručnjake 24 časa besplatno na raspolaganju. Putovanje je, kao i odmor, prošlo fantastično. Sada se vraćamo, zadovoljni ovim prvim zajedničkim putovanjem koje ćemo zauvek pamtiti, svom  svakodnevnom ritmu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti