Претрага
Претрага
Close this search box.

PRVI SUSRET TATE I BEBE: Uspavljivanje kao veliki izazov i BITKA sa grčevima

Foto: Ilustracija/nsuzivo.rs

Kao novopečeni tata postoje mnogo stvari o kojima bih pričao u narednom periodu. O osećaju koji se shvata tek kada se doživi, o jednoj novoj etapi života u kojoj se mnoge stvari menjaju.

Da podelim svoja iskustva, neko znanje koje stičem u hodu zajedno sa svojom suprugom i bebicom, ali i sam osećaj koji me prati u ovoj novoj životnoj ulozi.

Bebiron savetovalište za mlade roditelje, pomaže majkama i očevima koji putem Instagrama, Vibera i Fejsbuka mogu da se obrate i postave pitanja patronažnim sestrama.

Niko od nas nije potpuno spreman da postane roditelj, sve stvari se u životu uče u hodu pa smo tako smo i mi funkcionisali do sada. Roditeljstvo je jedna prelepa stvar, ali i s obzirom na današnji tempo života i dosta iscrpljujuća. Svakako da je razumevanje između roditelja ključna stvar u odgajanju deteta.

Mi smo prošli period jakih grčeva s obzirom na to da nam je devojčica stara 2 meseca, a uskoro ćemo zajedno voditi bitku sa zubićima. Oko samih grčeva su nam dosta pomogle Espumisan kapi. Davali smo ih 3 puta dnevno po 25 kapi, a pored toga pomogalo je nošenje bebe i grejenje stomačića. Intezitet grčeva je individualan, kod naše bebice je srećom to bilo slabijeg inteziteta.

Blag osip po licu bio je jedina reakcija na redovnu vakcinu (rekli su nam da možemo očekivati i povišenu temperaturu. Srećom, do toga nije došlo). Primećujemo da naša beba sada već bolje registruje zvukove i boje oko sebe, kao i da joj prijaju svetle boje, zveckanje i igračke zanimljivog oblika.

Što se spavanja tiče, kao nečeg s čim mnogi roditelji vode bitke, tu zaista ne primećujemo veliku razliku. Uglavnom smo tokom celog dana budni, a noću se probudimo samo kako bismo je nahranili i presvukli, recimo 2 do 3 puta maksimalno.

Verujem da je sve ovo ovako zahvaljujući mojoj supruzi, koja je tokom cele trudnoće, a i porođaja bila hrabra, srećna i veoma smirena – sve to se prenosi i na dete.

Ništa me ne ispunjava kao roditeljstvo, sve je potpuno drugačije, obojeno nekim prelepim bojama, a do narednog puta – tate neka Bebiron prate da roditeljstvo bolje shvate!

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti