Претрага
Претрага
Close this search box.

RAČUNICA JE JASNA Evo koliko će vas koštati prolećno krečenje- ukoliko niste na vreme “rezervisali” molera, sada ćete ga TEŠKO PRONAĆI

Foto: Pixabay

S obzirom na to da je ove godine prolećno vreme poranilo, poranilo je i krečenje stanova i kuća. Kako pronaći dobrog molera, izazov je za sve one koji su rešili da u svoj dom unesu malo promena.

– Poučeni prethodnim iskustvima, mi smo se “bacili na posao” traženja molera još tokom zime. Ranijih godina nismo obraćali pažnju na to da je deficit majstora, a potražnja za istim velika. Tako smo prošle godine, ostali bez krečenja kuće. Ove godine smo se ranije pripremili, dogovorili posao sa majstorem i bili strpljivi da sačekamo proleće- rekli su sagovornici za naš portal.

– Uglavnom sve poslove koje radim zakazujem do tri meseca unapred. Cena krečenja zavisi od kvadrature, zahvata i želje naših poslodavaca koji nas angažuju. Različiti stilovi, gletovanja, lepljenje tapeta, skuplje su od običnog krečenja. Takođe, na cenu utiče i da li je prostor prazan, da li postoje oštećenja na zidovima, boja, visina zidova- rekao je moler Dejan i dodao:

Foto: Pixabay

-U proleće najčešće se fabraju unutrašnji zidovi, odnosno unutrašnjost kuće. Spoljašnje zidove uglavnom gledam da ukoliko nije hitno, ostavim za “ranu” jesen. Tada klima odgovara farbi. Od pandemije, nabavna cena proizvoda je skočila do 40 odsto, a to odmah u startu znači i skuplja cena radova.

– Cena krečenja u Novom Sadu i okolini ide od 2 evra za kvadrat. Za stan recimo od 50 kvadrata, potrebno je izdvojiti sumu od 60.000 dinara pa naviše. Na krajnju cenu utiče visina zidova, da li u stanu postoje veliki prozori koji se odbijaju od kvadrature, da li u stanu recimo ima pločica, njih takođe odbijam od kvadrature. Materijal koji se koristi za krečenje ide od 8.000 dinara pa naviše, u zavisnosti od toga šta se radi – da li ima krpljenja, tehnike. U proseku da bih završio ovu kvadraturu potrebno mi je od dva do četiri dana- reči su majstora.

M.L.

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti