Претрага
Претрага
Close this search box.

Rad od kuće štedi vreme koje bi bilo potrošeno za putovanje na posao, a evo i koliko

Foto: Pixabay
Rad od kuće štedi vreme koje bi bilo potrošeno za putovanje na posao, i to u proseku za 72 minuta dnevno širom sveta, a najviše u Kini – 102 minuta dnevno.

Inače, ova ušteda je najmanja u Srbiji – svega 51 minut, pokazali su rezultati nove studije koju je danas objavio Blumberg.

U SAD je takođe zabeležena relativno niska ušteda vremena od 55 minuta, pokazala je studija koju je ovog meseca objavio američki Nacionalni biro za ekonomska istraživanja.

Rad na daljinu širom sveta uštedeo je, u proseku, više od sat vremena dnevno 2021. i 2022. godine.

Tim ekonomista iz Evrope, Meksika i SAD, uključujući Nikolasa Bluma sa Univerziteta Stenford, izračunao je dnevno vreme putovanja na posao na osnovu anketa radnika iz 27 zemalja, u poslednje dve godine.

Kada se uzmu u obzir oni koji nikada nisu radili na daljinu u tom vremenskom periodu, ekonomisti procenjuju da je rad od kuće uštedeo oko dva sata vremena putovanja po radniku – nedeljno.

Ekonomisti ocenjuju da će to biti prepolovljeno, nakon što se pandemija završi, s obzirom na planove poslodavaca da vrate osoblje na radna mesta, što je već počelo da se dešava.

Otprilike trećina radnika je vreme, ušteđeno na osnovu rada od kuće, iskoristila za odmor i zabavu, a 11% za negu, pokazalo je istraživanje.

Telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti