Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Radovi na izgradnji podzemen graže u ulici Modene u centru Novog Sada uveliko su počeli.Podzemna garaža biće na tri etaže, a moći će da primi 267 automobila, od toga 14 parking mesta biće za osobe sa invaliditetom, a 8 mesta biće predviđeno za električna vozila.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Pre početka radova na podzemnoj garaži u ulici Modene, izmešteno je taksi stajalište na Bulevar Mihajla Pupina i izvađene su sadnice zelenila, koje će po završetku radova biti vraćene tokom parternog uređenja.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Saobraćaj će se u delu radova obustavljati u skladu sa dinamikom radova. Tako će svi vidovi saobraćaja, sem pešačkog, biti zabranjeni u ulici Modene, od Bulevara Mihajla Pupina do Zmaj Jovine, i ulice kralja Aleksandra i u slepom delu ulice Ilije Ognjanovića.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Planirano je da radovi na podzemnoj garaži i parternom uređenju traju maksimalno 2 godine.

Pored ove, u pripremi je izgradnja još jedne javne garaže, tačnije podzemna garaža kod Banovine, površine oko 6.300 kvadratnih metara, trebalo bi da bude završena do 17. septembra 2023. godine. Objekat će imati dve ukopane etaže, sa po 158 parking mesta, s tim što će se na prvom nivou nalaziti još devet mesta za vozila osoba s invaliditetom. Pristup parking garaži biće od Banovinskog prolaza i Ulice vladike Platona, iz pravca Žarka Zrenjanina.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ratko
03/06/2022 10:49

Uskorooo