Radionica brazilskih samba udaraljki u KCNS

       

U subotu, 13. i 20. aprila, s početkom u 12 časova, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, u klubu “Tribina mladih“, održaće se otvorene radionice latino američkih udaračkih instrumenata, pod nazivom “Na početku beše ritam”.

Sutra, 13. aprila biće predstavljeni brazilski samba udarački instrumenti, a u subotu, 20. aprila latino američke udaraljke.

Voditelj radionice je novosadski muzičar perkusionista Saša Ignjatović.

Elektronsku prijavu možete popuniti ovde.

Ukoliko se za radionicu ne prijavljujete putem elektronskog obrasca, štampani primerak Prijavnog lista, popunjen i potpisan, možete doneti lično, u muzičku redakciju Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5).

 

Na prvoj radionici predstavljene brazilske samba udaraljke. Pričaće se o istoriji instrumenata, predstaviće se tehnika sviranja, a na video primerima ostvariće se uvid u njihovu ulogu u tradicionalnim muzičkim sastavima, kao i njihovu primenu i ulogu u modernoj muzici. Posebna pažnja će se obratiti na ono, po čemu je u muzici Brazil najprepoznatljiviji, a to su samba i karneval. Biće reči o nastanku prvih škola sambe, kako su se razvijali karnevali, a sa njima i takmičenja škola sambe. Predstaviće se osnovni sastav SAMBA BATERIJE, tj. skupine udarača koji sviraju sambu, ali i ostale tradicionalne ritmove i koji su neizostavni elemenat samba karnevala.

Učesnici radionice će moći aktivno da učestvuju, tj. da probaju i sviraju instrumente. Svi instrumenti, palice i ostala potrebna oprema će biti obezbeđeni.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments