Foto: RTV

Građani tri mesne novosadske zajednice (Radnički, Jugovićevo i Omladinski pokret) danas su priskočili u pomoć radnicima “Zelenila”. Lišće je sakupljano u stambenom bloku Rumenačke i Pančevačke ulice, bloku Milenka Grčića i Janka Čmelika i u parku kod Železničke stanice.

“Raduje nas činjenica da se sve više građana uključuje u akcije Zelenila, to su sugrađani koji žele da aktivno učestvuju u uređenju prostora, gde provode svoje slobodno vreme. Danas smo na ovim lokacijama prikupili 6 traktorskih prikolica lišća, koje će u našem kompostarijumu biti prerađeno u kompost, koji će biti iskorišćen za sadnju drveća, cveća i ukrasnog šiblja u gradu i prigradskim naseljima. U narednim danima nastavićemo sa sakupljanjem lišća i u ostalim delovima grada”, kaže Jelena Prica pomoćnik direktora Gradskog zelenila.

Podsećamo da od danas nastavljamo sa tretiranje drveća pesticidima i herbicidima radi zaštite od bolesti i insekata. Od jutros su radnici ručnim atomizerima tretirali zelenilo u Futoškom parku.

RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments