Prohodnost puteva u Srbiji je dobra, a porast dnevnih temperatura, suvi kolovozi, dobra vidljivost i umeren intezitet saobraćaja van gradova i naseljenih mesta vozačima olakšavaju vožnju i čine je bezbednijom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Umeren broj vozila nalazi se na auto-putevima pa se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja.

Slično je na magistralnim i regionalnim pravcima na kojima je prohodnost dobra i na kojima nema vanrednih i posebnih obustava, sem na onim mestima gde su zbog radova predviđene izmene.

Radovi u zoni petlje Feketić i petlje Sirig tokom vikenda

Putevi Srbije najavili su danas da će tokom vikenda izvoditi radove na premeštanju VMS portala sa lokacije Feketić na lokaciju Sirig, što će podrazumevati i kraće obustave saobraćaja između 13 do 14 sati.

Demontaža VMS portala počeće 16. maja od 06 do 09 h u zoni petlje “Feketić” u smeru ka Subotici, a montaža od 10 do 14 h u zoni petlje “Sirig” smer ka Subotici.

U subotu u zoni petlje “Subotica-istok”, smer ka Beogradu, montaža VMS-a za obaveštavanje učesnika u saobraćaju.

U nedelju od 06 do 9 h zona petlje “Feketić“, smer ka Beogradu, demontaža VMS portala, a od 10 do 14 h, zona petlje “Sirig“, smer ka Beogradu, montaža VMS portala.

Radovi će se izvoditi tokom dana u zaustavnoj i voznoj saobraćajnoj traci auto-puta, a saobraćaj će biti preusmeren na preticajnu saobraćajnu traku aut-puta, u dužini od 100 metara.

Kratkotrajne obustave saobraćaja od po 15 minuta planirane su za 16. maja između 13 i 14 h u zoni petlje “Sirig”, smer ka Subotici i dan kasnije u istom periodu u zoni petlje “Sirig“, smer ka Beogradu.

Prohodnost dobra, kamioni na Batrovcima 6 sati

U Srbiji je večeras prohodnost puteva dobra, ali vozače očekuju mokri i klizavi kolovozi na koje treba obratiti više pažnje, saopštio je AMSS.

Prema informacijama Uprave granične policije od 17:15 časova, kamioni na Batrovcima, na izlazu, čekaju 360 minuta, na Sremskoj Rači, 120 minuta, Kelebiji 60 minuta, a na Horgošu 120 minuta.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments