RAJIĆ: Kurti je ciničan, podiže tenzije i pravi konflikte

IZVOR: PINK.RS, FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Premijerka Vlade Republike Srbije Ana Brnabić započela je jednodnevnu posetu Kosovu i Metohiji u Kosovskoj Mitrovici, a zatim je obišla Zvečan i Leposavić. Posetu premijerke Aljbin Kurti iskoristio je u svom maniru provokacijama.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže za Pink da moramo da budemo svesni da imamo posla sa jednim ekstremistom Aljbin Kurti je čovek koji iziskuje i traži u kontinuitetu neku vrstu konflikta.

– On ne želi da dođemo u situaciju da razgovaromo o onim pitanjima koji su od značaja za sve koji žive na Kosovu i Metohiji da se rešavaju konkretni problemi Srba i Albanaca – rekao je Rajić i dodao:

– Kurti u kontionuitetu traži konflikt, on je to pokušao sada na ličnim kartama a naše rukovodstvo predvođeno predsednikom Vučićem je na maestralan način uspelo da sačuva mir na Kosovu i Metohiji što je od zančaja za sve.

Prema njegovim rečima, uspeli smo da se izborimo za to da sada Srbi sa Kosova i Metohije bez obrzira da li žive severno ili južno od Ibra mogu da koriste isprave koje izdaje Republika Srbija.

– Uspeli smo da pokažemo celom svetu pre svega da nije problem u nama nego u drugoj strani – istakao je Rajić.

Rajić je rekao da će Kurti ponovo iskoristiti pitanje tablica da podigne tenzije.

Kako kaže, tenzije su visoke i u albanskoj zajednici, nisu zadovoljni ni njegovi birači a ima problema u sopstvenoj partiji.

– Kurti pokušava i da iskoristi krizu na istoku Evrope i da predstavi Srbe kao nekakav instrument u rukama Moskve jer se on sam predstavlja kao branilac zapadnih vrednosti – kaže Rajić Rajić.

Za izjavu Kurtija da Brnabićka uđe sa ličnom kartom beogradskih vlasti da vidi koliko je Kosovo demokratska država Rajić kaže da je Kurti ciničan.

– Kurti je ciničan, on vodi jednu vrstu ličnog rata sa srpskom zajednicom, zakljuje Rajić.

pink.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
06.09.2022 19:51

Ko je ovaj, neki SNS strucnjak?

Povezane vesti