RASKRINKANA PODMETAČINA  Zgradu Banovine nije čuvala nikakva privatna vojska, već licencirana agencija za obezbeđenje koja nekoliko godina obavlja poslove čuvanja objekata Skupštine Grada Novog Sada!

Foto: nsuzivo.rs

Sednicu Skupštine grada Novog Sada u zgradi Banovine tokom koje je usvojen  GUP 2030, nije obezbeđivala nikakva privatna stranačka vojska i privatno obezbeđenje, kako ovih dana delovi opozicije, kvazi ekolozi i tajkunski mediji žele da predstave, već zvanična licencirana agencija za obezbeđenje koja je posao dobila prema propisima i zakonima koje propisuje država Srbija.

U SKLADU SA ZAKONOM

Reč je o firmi  Intersec team d.o.o., licencinaroj agenciji za poslove obezbeđenje koje je na tenderu dobila posao obezbeđenja objekata Skupštine grada Novog Sada u skladu da zakonom.

Ugovor između agencije za obezbeđenje „Intersec team“ i Službe za zajedničke poslove grada Novog Sada skopljen je maja 2022. godine. A saradnja Službe za zajedničke poslove sa pomenutom agencijom za obezbeđenje sarađuju već nekoliko godina unazad.

Foto: nsuzivo.rs

 ŠTA SU SVE NADLEŽNOSTI AGENCIJE

 Prema ugovoru koji je sklopljen obaveze agencije za obezbeđenje je   kontrola ulaska u objekat Skupštine grada Novog Sada, upućivanje stranaka i pružanja pomoći, uzimanje podataka, kontrola izlaska iz objekata, intervencije na poziv zaposlenih. Intervencije u slučaju povrede telesnog integriteta zaposlenih ili drugih lica i remećenih javnog reda i mira. Zatim nadzor i praćenje sistema video nadzora i enentulanih intervencija. Sprečavanje svih aktivnih pojava koje mogu ugroziti redovne uslove rade. Sprečavanje neovlašćenoh unosa oružja i drugih opasnih predmeta, zatim sprečavanje diskriminacije i nasilja i profesionlna intevencija u slučaju incidentata…

USPELI DA OKUPE JEDVA 70 PROTESTANATA I TO IZ CELE SRBIJE

Gradonadčelnik Novog Sada Miloš Vučevič više puta je ponovio da niko ne sme da ruši insititucije i da im je jedini cilj da prave incidente i haos.

Podsetimo, i šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića je na svoj instagram profili napisao da kao svedok nemilih uscena ispred zgrade Banovine da je notorna laž da su policija i obezbeđenje primenjivali prekomernu sili jer osim guranja i zadržavanja nasilnih aktivista nikog nisu pipnuli dokle god im životi nisu bili ugroženi životi. On na kraju ističe da je imao prilike da se sam u to uveri.

Stručna javnost saglasna je u oceni da masa od jedva 70 ljudi od kojih većina njih iz Beograda, Požege i drugih gradova došla da se protivi usvajaju urbanističkog plana do 2030. godine.

KRSTIĆ: NIKAKVI AKTIVISTI VEĆ PROFESIONALNI HULIGANI

Marketinčki sreučnjak Nebojša Krstić kaže da navodni aktivisti nisu oni kojii napadaju policiju, otimaju splemove, bacaju farbu na njih i na obezbeđenje,  sve sa ciljem da isprovociraju indinete. Niko ne dira one građane koji mirno protestuju. Ali ovde je reč o sačici izrazito ektremnih i nasilnih metoda. To su profesionalni  huligani. Obezbeđenje i policija koja su štitili objetke u vlasništvu Grada radili su sve u skladu sa zakonom.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti