Претрага
Претрага
Close this search box.

RASKRINKANI Ligaši, poksovci i DSS besni zbog izgubljenih fotelja pa izigravaju opoziciju- bili deo vlasti samo zarad privilegija imali direktore, načelnike, funkcionere…

Foto: Screenshot/ You Tube

DSS, LSV i POKS, koji se sada predstavljaju kao nova politička snaga i ljuta opozicija SNS-u, godinama su bili deo gradske vlasti, koju danas satanizuju. Imali su direktore, članove veća, načelnike uprava. Nezadovoljstvo je nastupilo nakon što su izgubili privilegije zbog loših rezultata rada i slabe podrške građana.

Funkcije i privilegije, ideologija ako baš mora

Aleksandar Kravić iz LSV-a bio je pune četiri godine član gradskog veća za saobraćaj i puteve, a njegov stranački kolega Dušan Bajić bio je direktor JKP “Tržnica”. Istim preduzećem je pre Bajića, u okviru koalicije sa Srpskom naprednom strankom od 2012. do 2016, upravljao Miloš Tubić iz DSS-a, koji je kao predsednik Gradskog odbora u ime svoje stranke početkom maja potpisao koaliciju sa anarhistima i autonomašima, i protiv njega se vodi više sudskih postupaka. Borko Ilić, koji je u međuvremenu prešao u Zavetnike, bio je kao predsednik Gradskog odbora DSS-a zamenik gradonačelnika Novog Sada. To nije sve. DSS je imao i člana Gradskog veća za sport i omladinu.

Foto: Screenshot

Godine sreće, godine tuge

POKS je jedna od stranaka koja je najduže bila deo vlasti, i mnogi smatraju, uživala ogromne privilegije. Vladimir Jelić je kao SPO, nakon četvorogodišnje saradnje sa demokratama, napravio zaokret i u koaliciji sa SNS-om obavljao mesto direktora JP “Zavod za izgradnju grada”. Jelić je sa ekipom iz SPO-a, koja čini današnji POKS, kao deo vladajuće koalicije imao i dva člana Gradskog veća, a držao je i “Gradsku čistoću”. To je, prema mišljenju Novosađana bio period u kom je javna higijena u gradu bila na vrlo niskom nivou. Građani su se žalili da su kontejneri češće bili puni nego prazni, a postojali su i prigovori da su javne nabavke rađene ne u cilju unapređenja preduzeća, već radi ostvarivanja provizija. Pored toga, imao je direktorsko mesto i u Pozorištu mladih.

Vlast i pare, lepak koji spaja

Upućeni poznavaoci političkih prilika tvrde da ulazak Novog DSS-a, POKS-a i LSV-a u koaliciju sa DS-om, Brajanom Brkovićem i Đilasovim SSP-om ne treba nikog da čudi.

– Njih interesuju pare. Zbog toga su bili deo vlasti uvek. Družili su se međusobno i pre naprednjaka, pa su se prikačili naprednjacima sve dok SNS nije shvatio da su u pitanju najobičnije pijavice, koje boravak u vlasti koriste radi ličnog bogaćenja, a da su svi resori koje su dužili u potpunom rasulu. Ćurak su okrenuli nakon što su ostali izvan političke i kadrovske kombinatorike u novoj raspodeli vlasti. Nema tu nikakve ideologije. Kad bi ih sutra SNS zvao u vlast, trčeći bi prihvatili. Čak bi i tvrdili da nikad nisu izgovorili nijednu ružnu reč protiv njih – kaže službenik Skupštine grada, pred penzijom, koji je više od 30 godina svedok novosadskih političkih prilika.

Strah od nebitnosti

Međutim, postoje i drugačija mišljenja, koja zastupaju mnogi Novosađani, da su se ujedinili zato što znaju da ih SNS više nikad ne bi primio u koaliciju.

– Nekad morate, kako je Đinđić govorio “da progutate žabu” zbog šireg i važnijeg interesa. Nekad morate da uradite neophodno nadajući se da će partneri slediti vaš cilj i planove. SNS je da bi Novi Sad spasao od bankrota, u kom ga je nasledio, pravio široke koalicije. Kasnije, kad su građani prepoznali njihove rezultate, i njihovu politiku, dobijali su sve veću podršku. To je istovremeno smanjivalo političku, koalicionu i pregovaračku snagu ostalih stranaka. Sada se ujedinjuju, ne zato što imaju viziju kako da unaprede Novi Sad, već zato što znaju da SNS ne planira da ponovo sarađuje sa njima, a žive u nadu da će na gomili uspeti da skupe dovoljan broj glasova i dođu na vlast – objašnjava politikolog iz Novog Sada, blizak rukovodstvu POKS-a i Novog DSS-a.

Kad bi ih sutra SNS zvao u vlast, trčeći bi prihvatili. Čak bi i tvrdili da nikad nisu izgovorili nijednu ružnu reč protiv njih

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Буђави
12.05.2024 01:42

Апсолутна истина
Браво СНС. Ја нисам присталица ни једне партије али оно што сте ви урадили свака част. Ја сам за српску радничку партију али нажалост та партија не постоји.

Gost
SNS Uzivo
12.05.2024 08:58
Odgovori  Буђави

Odmah se vidi da niste ni za jednu stranku, tacno sablon SNS botovskih komentara… 🙂

Last edited 15 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Marko
12.05.2024 10:55
Odgovori  Буђави

Nisam za SNS samo imam njihovu člansku kartu i što moram na mitinge jel su mi slučajno baš oni dali posao. Šta ću jadan sam.

Gost
SNS Uzivo
12.05.2024 11:54
Odgovori  Marko

Ali eto jadnici to moraju da rade, mi normalni ne moramo ali šljam mora, eto… 🙂

Last edited 15 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Nikola
12.05.2024 10:54

Klasična Jevrejska propaganda prekopirana u SNS sekti. Sve što mi radimo rećićemo da oni rade.

Povezane vesti