Претрага
Претрага
Close this search box.

Raspisan konkurs za STUDENTSKE STIPENDIJE I KREDITE: Više novca, a evo kada su prijave

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u cilju podsticanja najboljih studenata da nastave školovanje sa visokom postignućima raspisalo konkurs za stipendiranje i kreditiranje studenata visokošolskih ustanova za 2022/23. akademsku godinu. Prijave na konkurs za studentske stipnedije i kredite je od 3. do 31. oktobra 2022. godine.

Studentima se studentske stipendije i krediti isplaću u 10 jednakih mesečnih rata a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je najavilo korigovanje nominalnih iznosa učeničkih i studentskih kredita i stipendija za akademsku 2022/23. godinu, prenosi portal Gradske info.

Trenutni iznos rate studentskog kredita i stipendije iznosi 8.400 dinara, dok će nakon usklađivanja iznositi oko 13.000 dinara.

Kako su naveli u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, rešenja o visini iznosa stipendija i kredita bi trebalo da bude doneto u decembru 2022. godine, uzimajući u obzir da se prve rate studentskih stipendija i kredita isplaćuju u januaru mesecu.

Na sajtu Ministarstva prosvete mogu se pronaći detaljne informacije o konkursu za stipendiranje studenata i njihovo kreditiranje.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti