Претрага
Претрага
Close this search box.

Raspored obaveza učenika koji upisuju srednje škole: Evo kad će biti objavljena konačna lista

Foto: NEMANJA JOVANOVIĆ / RAS SRBIJA

Listu želja u protekla 24 sata elektronskim putem podnelo 20.560 roditelja i učenika.

Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Listu želja u protekla 24 sata elektronskim putem podnelo je 20.560 učenika i roditelja, a prosek koji su roditelji i učenici iskazali na listi želja je 10 obrazovnih profila. Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala mojasrednjaskola.gov.rs. moguće je do ponoći, a oni koji nisu iskoristili prednost elektronskog podnošenja mogu to danas i sutra, 6. i 7. jula 2022. godine uraditi u školama do 15 časova.

Podsećaju da roditelji koji su elektronski podneli listu želja, ne moraju istu popunjavati u školama.

Učenici i roditelji, u subotu, 8. jula 2022.godine mogu proveriti tačnost unete liste želja elektronskim putem ili u školama i eventualno uložiti prigovor na izražene liste želja.

U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Takođe, u sredu 13. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Foto: roomtogrow.co.uk

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga.

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna 2022.godine izašlo je 99,5 odsto učenika.

telegraf.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti