Претрага
Претрага
Close this search box.

RAZOTKRIVAMO TAJNU MREŽU LEGLA NEPOTIZMA – Kako strane službe koriste Filozofski fakultet u borbi protiv SRBIJE?

Foto: ilustracija

Filozofski fakultet u Novom Sadu umesto da je epicentar stvaranja budućih državnika, nacionalnih lidera i intelektualaca koji služe svojoj državi, postao je regrutni centar stranih službi i poligon za ostvarivanje njihovih interesa.

Ovde nije reč o teorijama zavere, niti je ovaj tekst plod mašte novinara, već se radi o surovoj, poražavajućoj realnosti čiji smo svedoci.

FILOZOFSKI FAKULTET – REGRUTNI CENTAR

Ideolozi i stratezi nisu gubili vreme, već su na srpsku pamet i inteligenciju udarili svim snagama i to preko Filozofskog fakulteta.

Da bi uspeli u svom naumu, pažljivo su birali ko i pod kojim uslovima može da postane profesor na Filozofskom fakultetu, a zatim su podobnim osnivali studijske grupe, odseke i katedre mimo svih pravila i procedura.

Upravo zato je Filozofski fakultet postao leglo nepotizma sa ciljem da samo odabrani i provereni kadrovi dolaze na ključne pozicije poput dekana i prodekanskog tima koji čini prodekan za nastavu, prodekan za finansije, prodekan za međunarodnu saradnju i nauku, kao i prodekan za poslove akreditacije.

Takođe, bitna pozicija na fakultetu je Savet fakulteta koji je prepušten prof. dr Marku Škoriću, kućnom prijatelju sadašnje dekanice Ivane Živančević Sekeruš.

Da je reč o regrutnom centru govori činjenica da se studenti još od prve godine studija perfidno indoktriniraju mržnjom prema Srbiji i svemu što ima veze sa državom i nacijom.

Tako naprimer prof. Brankica Drašković koja predaje Medijske žanrove popularne kulture na drugoj godini, Televizijsko novinarstvo na trećoj godini, Dokumentarnu reportažu  na četvrtoj godini, kontinuirano, tokom celog školovanja truje studente, tako što priča isključivo protiv Aleksandra Vučića dok analizira njegove govore, mitinge i televizijska gostovanja.

Postavlja se opravdano pitanje, zašto dotična profesorka ne analizira Dragana Đilasa, Miloša Jovanovića ili recimo Slobodana Miloševića, Zorana Đinđića ili nekog drugog stranog političara, nego čitava svoja predavanja posvećuje blaćenju aktuelnog predsednika one države od koje prima platu?

STUDENTI I PRAKSA

Na Filozofskom fakultetu je ustaljen običaj da se studenti upućuju na praksu na portale 021, Dnevnik i Radio Novi Sad.

Međutim, ovde postoji par malo je reći spornih situacija, a jedna od njih je angažovanje profesora sa Filozofskog fakulteta na “nezavisnim“ portalima.

U isto vreme, profesori su mentori studentima na fakultetu i treba da ih ocene na završnom ispitu, dok sa druge strane zajedno rade u privatnoj firmi gde su profesori zaposleni, a studenti se obučavaju na praksi.

Ovu ustaljenu šemu vidimo na primeru profesora Dejana Pralice, nekadašnjeg šefa odseka na Žurnalistici koji je u isto vreme bio radno angažovan i na fakultetu, odakle je sa svoje pozicije regrutovao i ocenjivao studente i u medijima, gde su isti ti studenti bili na praksi.

Foto: printscreen

“NEZAVISNI“ MEDIJI i NVO

Profesori sa Filozofskog fakulteta, kao što vidimo na primeru Dejana Pralice su angažovani u lokalnim medijima kao novinari, ali postoje profesori  sa Filozofskog fakulteta koji su istovremeno urednici portala, a uz to i kontrolišu razne NVO, poput Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Dinko Gruhonjić koji je pre svega poznat po višedecenijskom govoru mržnje koji je uperen ka srpskom narodu i državi je ključna spona između Filozofskog fakulteta, portala Autonomija i NVO poput Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

STRANE FONDACIJE

NDNV kojim praktično rukovodi profesor Filozofskog fakulteta Dinko Gruhonjić se finansira iz stranih fondova i ambasada. U tabeli koja se nalazi na sajtu NDNV možete da vidite deo izvora finansiranja ove nevladine organizacije.

Foto: printscreen

Svako ko se imalo razume u funkcionisanje stranih fondova i ambasada zna da se upravo iz tih centara koordiniše obaveštajnom delatnošću stranih država.

Takođe portal autonomija.info  koji je registrovan kao medij koji izdaje NDNV se finansira iz ovih izvora i samim tim se postavlja osnovno pitanje, kako neko može da bude nezavisan u novinarstvu ako njegov opstanak na tržištu zavisi od stranih ambasada i fondova?

 U narednom periodu nastavljamo da se bavimo nepotizmom na Filozofskom fakultetu!

nsuzivo.rs

Tagovi:

31 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nevenka
28.05.2024 18:24

Taj je fakultet guja u nedrima ovoga naroda. Marija Kleut, Vera Vasić i Ljiljana Subotić (poznate srbomrziteljke) i osnivaju medijske studije da bi tamo zaposleni kontinuirano radili o glavi ovome narodu! Pod hitno izdvojiti studije žurnalistike, kulturologije, komunikologije i socijalnog rada sa Filozofskog fakulteta i izmestiti ih na Unevrezitet u Novom Sadu kao nadfakultetske, interdisciplinarne studije, koje će biti pod kontrolom UNS-a. To se jedino tako može dovesti u red. Neka rektor ne okleva – ne dozvolite obanavljanje akreditacije za ove programe na Filozofskom fakultetu! Ponudite zdrave, interdisciplinarne i interfaklutetske alternative na UNS-u izvan Filozofskog!

Gost
SNS UŽIVO laže
28.05.2024 20:10
Odgovori  Nevenka

Zakasnili ste za ovu akreditaciju, ali za samo 6-7 godina ide nova, pa se strpite… Dotle, malo po Đilasu, malo po Savu, pa red Brajana… Da opravdate te novce što vam gazda daje da lajete.

Gost
Milorad
28.05.2024 19:13

Sada vidim da vi ovo pišete u nastavcima. Uvežite tekstove da ih zainteresovani mogu sve pročitati, da ljudi vide, pa i eventualni budući studenti, šta nam filozofska elita radi. 

Gost
SNS Uzivo
29.05.2024 10:02
Odgovori  Milorad

Bravo to bi ovom nepismenom narodu bas trebalo, sabrana dela rezimskog tabloida SNS Uzivo! 🙂

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Prolupali ste načisto!
28.05.2024 19:19

Vaš posao “zavisnog medija” koji finansira trenutna vlast jeste da branite tu vlast i tu se vaš novinarski zadatak završava, vaša profesionalna i moralna etika. Kada bi Djilas bio na televizijama koliko i Vučić, on bi naravno bio analiziran, ali pošto je on tamo jako malo prisutan, nema materijala za kurs. G Vučić je u zavisnim i neavisnim medijima od ujutro do uveče svakog dana te je sjajan materijal za analizu. Ako pišete o univerzitetu morali biste ipak malo da se informišete. Znamo da vam činjenice nisu problem, a da vam je laž omiljeni stilski izraz, ali ipak odoste dođavola… Učitaj još »

Gost
M
28.05.2024 20:40

А Ви начисто промашисте тему ! Поражавајуће лош спин за једног академског грађанина. Није ово уопште страначко питање,како сте изволели погрешно да нам наметнете тезу, већ чисто национално и државно питање ! Ко нам све, о нашем трошку, и како, у чијем интересу образује децу ?!? Подршка за новинаре портала “НС УЖИВО”!!! Истина боли али без суочавања са истином,нема ни оздрављења друштва.

Gost
Prolupali ste načisto!
29.05.2024 00:51
Odgovori  M

Takvi kao Vi i NS uživo branili su nemačku državu i naciju od Jevreja, anacionalnog, kosmopolitskog stranog tela u zdravom tkivu nemačke nacije. Sa univerziteta su proganjani profesori Jevreji, a svesni studenti su okupirali nemačke i austrijske univerzitete i opasne knjige bacali na lomače.
Prodajući priču o državi i naciji takvima kao što ste Vi, ovde se jedna klika fantastično bogati. Radite svoj posao obućara, lekara, đubretara… najbolje što možete, tako ćete najbolje odbraniti državu i naciju, manite se priča o kojima ništa ne znate.

Gost
SNS Uzivo
29.05.2024 08:19

Ali oni to moraju da rade, mi ostali ne moramo ali taj šljam mora, eto… 🙂

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
M
29.05.2024 08:58

Опет, за Вас поражавајуће лош спин. Ништа Вас нису научили на тим силним предавањима,тренинзима и камповима. А кога онда да Ви научите ? Зар Ви као академски грађанин,као припадник више касте, вишег друштвеног и образовног слоја,како волите да се представљате, нисте у стању мени крезубом обућару и ђубретару у покушају, да понудите нешто друго, неку другу бољу причу, до те научене и давно прожвакане приче, матрице о патриотизму који служи као средство за ућуткивање неистомишљеника и политичких противника ?!? Промашисте тему !!! Није за пролазне оцене !!! Нико нормалан Вам у то не верује,нити иког више можете да заведете на… Učitaj još »

Gost
Ana
29.05.2024 10:21

Dokaz za to molim

Gost
Miki
28.05.2024 19:22

Kad se već bavite šovonizmom, kako to da se ne bavite time da je vlada Srbije nadzorni odbor dodelila supruzi Alvina Kurtija, Riti Augestad Knudsen…

Gost
Damir
28.05.2024 19:47

Ovo postaje zanimljivo – filozofska zadruga! A, da li i ovaj gospodin Škorić upravlja savetom 14 godina kao i pokroviteljka mu Živačević Sekeruš fakultetom?  

Gost
buca
28.05.2024 21:00

Zobenice, zar ti nije dosta?

Gost
Cica
28.05.2024 22:33

Joj, danas ste baš podbacili. Story o Marku Škoriću je ipak pokrenuo strasti. Ovo o žurnalistima i nije neko iznenađenje, svakako su skupljeni sa koca i konopca. Svi znaju ko su i za koga rade.

Gost
Goks
29.05.2024 01:55

Bolje sin gej,nego ćerka na filozofskom…

Gost
Кисели
29.05.2024 03:22

Само пишите, браво, прокључали су банда комунистичка кадети из кумровца. Кад ће већ једном поумирати акрепи тобож академци

Gost
Milan NS
29.05.2024 08:33
Odgovori  Кисели

Ahaha! Takvi kao ti su čekali da Tito umre pa da možete da blatite sve ono što su narodi Jugoslavije stvorili krvavaim radom, a ti i tebi sličnim raskantali i upropastili za neverovatno kratko vreme

Gost
SNS Uzivo
29.05.2024 10:04
Odgovori  Milan NS

Takvi idioti su najgori, dok je Titi bio ziv tapsali mu do imbecilnosti i potkazivali prvog komsiju, a tako i danas, horor! 🙂

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Ana
29.05.2024 10:22
Odgovori  Milan NS

Jugoslavija je uništena 72′

Gost
Duška, nekadašnji student
29.05.2024 09:40

Izvinite, a kad Filozofski u NS nije bio leglo nepotizma? Ko se tamo zaposlio bez debelih veza?

Gost
Ana
29.05.2024 10:18

Lično znam jednu što je završila taj fakultet. Bila je nacista. Niko ne završava taj fakultet ako nije nacista. Previše ljudi koje je savetovala je izvršilo samoubistvo

Gost
Milan NS
29.05.2024 11:13
Odgovori  Ana

Helga nije završila FF već glumačku akademiju. I, da, Helga je izmišljeni lik iz serije “Alo, alo”

Gost
Cinik
29.05.2024 10:31

Na Filozofskom fakultetu vlada liberalna atmosfera. Na primer, studenti ne moraju da uče da bi prolazili. Dovoljno je da se infiltriraju u određene organizacije ili da budu drugari sa određenim profesorima. A profesori ne moraju da imaju stručne kvalifikacije, dovoljno je samo da budu deca pravih roditelja ili članovi pravih političkih struktura. Kad dekanka nema odgovarajuće kvalifikacije, zašto bi ih profesori imali. Pravila ponašanja su isto dosta fleksibilna, pa profesori počesto opsuju na predavanjima, a studenti onako liberalno dolaze drogirani. Mnogi bivši studenti ovog faksa su i danas liberali. Eto, sociolog Dario Hajrić može redovno da se pojavljuje na TV-u… Učitaj još »

Gost
Milan NS
29.05.2024 11:15
Odgovori  Cinik

to pišeš za one koji se priklone Ruskoj stranci ili Studentskom parlamentu (Savezu studenata)?

Gost
Cinik
29.05.2024 14:59
Odgovori  Milan NS

Nekada naizgled različiti putevi vode istom odredištu.

Gost
Ljiljana
29.05.2024 12:41

Sram vas bilo!

Gost
Ljiljana
29.05.2024 12:44

Vi ste sluge ovog jadnog i najgoreg režima u istoriji Srbije, neka vam služi na čast! Od jedne ugledne akademske institucije, kroz koju je prošlo bezbroj čuvenih studenata koji su proslavili i ovu zemlju i sebe, pravite leglo nepotizma, samo da bi ste opravdali mržnju prema odseku žurnalistike i Dinku Gruhonjiću. Za vaš portal samo jedno veliko FUJ!

Gost
Рашо
29.05.2024 15:09
Odgovori  Ljiljana

Да, истина вам не прија! Дајте лажи, још лажи, све лажи овог света па да напредујемо у врли западоидни свет где ћемо сви бити небинарни, слободни од обавезе, поштовања других и себе, … ФУЈ!

Gost
Radovan
29.05.2024 15:34
Odgovori  Ljiljana

A vidite kako Vam lepo objave kritiku. Ne ide to tako na Dinkovom 021. A ако je “FUJ”, tutanj odavde na Dinkovu Autonomiju! Tamo prsti od kulture.

Gost
Slobodan
30.05.2024 00:44

Taj problem se rešava jednostavno poštujući”demokratiju”kao u Nemačkoj .Radiš protiv svoje države ideš na robiju . A to šta će da trabunjaju iz EU i domaći “nezavisni” mediji i njima baš zato što su “nezavisni” oduzmeš frekfencije ,zabraniš novine .I ovako iz Srbije rade protiv Srbije .Tu pod Srbijom se podrazumeva Vojvodina ,naravno bez onog Autonomna Pokrajina . Ovako pustiti da laju ,biće kao sa Kosovom .Umešaju li se Ambasadori odmah podelite “karte kući “kao nepoželjni uz protestnu notu da lično odnesu.

Gost
Cica
30.05.2024 17:49

Neka nam novinari sa FF objasne zašto podržavaju grupu studenata u Stavu. Očekujemo i odgovor o tome ko ih instruiše i sponzoriše. Znamo to, ali neka javno iznesu i taj podatak.

Povezane vesti