Претрага
Претрага
Close this search box.

Rekonstruiše se Klinički centar Vojvodine – opredeljeno 1,3 milijarde dinara! Četiri objekta UKCV dobija novi opremljen prostor

Foto: Novosadska TV

Pokrajinska vlada opredelila je 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju četiri objekta Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

Naime, Univerzitetsko klinički centar Vojvodine (UKCV) je prvi put od svog osnivanja dobio mikrobiološku laboratoriju u Centru za laboratorijsku medicinu, koja zadovoljava sve zahteve i standarde dijagnostike tercijarne ustanove

Pokrajinska vlada finansirala je laboratoriju vrednu 80,1 milion dinara i time znatno unapredila proces rada UKCV, o čemu svedoči podatak da su do sada sve analize morale da se šalju u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Takođe, nabavljen je novi aparat za magnetnu rezonancu sa pripadajućom opremom.

Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada finansirala je i građevinske radove, odnosno obnovu fasade, zamenu stolarije, sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže u objektu u kome su smešteni Centar za radiologiju i Centar za laboratorijsku medicinu.

Ove godine biće pokrenut i veliki investicioni ciklus unapređenja zdravstvene zaštite i rekonstrukcija više klinika u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, za šta je opredeljeno 1,3 milijarde dinara preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Foto: Pokrajinska vlada

Reč je o objektima koji su izgrađeni pre više od 110 godina i zaštićeni su kao spomenici kulture.

Planirana je rekonstrukcija četiri objekta UKCV u kojima su smeštene Klinika za urologiju, za maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju, za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, te Laboratorijsko odeljenje za nuklearnu medicinu, Odeljenje za hemodijalizu, Operacioni blok za Kliniku urologije, Klinika za očne bolesti i Klinika za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
24.05.2023 14:47

Kolika je kvota za KC Vojvodine, koliko autobusa za najveci miting ikad? 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
zale
25.06.2023 12:46

Ti objekti izgradjeni pre vise od 110 godina su danas potpuno nefunkcionalni, bez liftova, uzasnog rasporeda soba sa po 7-8 bolesnika u sobi, i jednim zajednickim kupatilom po spratu…..njihovom rekonstrukcijom se nece mnogo dobit. Potreban je potuno novi objekat prilagodjen 21 veku.

Povezane vesti