Претрага
Претрага
Close this search box.

Rekonstruiše se osnovna škola u Bačkom Jarku: Pokrajinska vlada izdvojila 250 miliona dinara

Foto: os-slavkorodic.edu.rs
Pokrajinska vlada je danas donela odluku o obezbeđivanju značajnih finansijskih sredstava za dugoočekivanu rekonstrukciju Osnovne škole “Slavko Rodić” u Bačkom Jarku, u opštini Temerin.

Pokrajinska vlada je putem Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila impresivnih 250 miliona dinara za realizaciju ovog projekta u 2023. godini. Ova značajna finansijska sredstva će biti ključna za pokretanje inicijalnih radova i stvaranje osnove za sveobuhvatnu rekonstrukciju škole. U okviru ovog ambicioznog projekta, planira se temeljna rekonstrukcija samog školskog objekta, koji će biti proširen na spratnost P+1.

Takođe, sportska sala i kotlarnica će biti obnovljeni, pružajući bolje uslove za fizičko obrazovanje i zagrevanje objekta. Pored toga, u dvorištu škole će biti obnovljen pomoćni objekat, koji će biti opremljen sa dve učionice za tehničko obrazovanje i sanitarnim blokom. Ove promene će značajno poboljšati infrastrukturu škole i omogućiti deci i zaposlenima mnogo bolje uslove za učenje, rad i boravak u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ovaj planirani višegodišnji projekat, čija se ukupna vrednost procenjuje na 969 miliona dinara, označava značajan korak napred u unapređenju obrazovnih uslova i životne sredine u ovoj obrazovnoj ustanovi. Rekonstrukcija Osnovne škole “Slavko Rodić” ne samo da će doprineti kvalitetu obrazovanja, već će takođe pozitivno uticati na celu zajednicu, stvarajući moderno i funkcionalno okruženje za naredne generacije učenika.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Vojvodina uživo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti