Претрага
Претрага
Close this search box.

Rekonstruiše se Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu

Ilustracija/Foto: Ant Clausen/Shutterstock

U Novom Sadu je planirano prilagođavanje objekta Departmana za biologiju i ekologiju, Prirodno-matematičkog fakulteta, aktuelnim funkcionalnim i prostornim potrebama.

Naime, prema Nacrtu odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu, planirana je dogradnja unutrašnjih paviljona objekta spratnosti P do spratnosti P+1 i mogućnost potpune rekonstrukcije postojećih staklenika na južnoj strani objekta, prenosi eKapija.

Moguća je realizacija zelenih krovova na svim krovnim ravnima objekta. Proširenje kapaciteta objekta i obim rekonstrukcije utvrđeno je tako da se očuvaju arhitektonske vrednosti objekta i okruženja.

Postojeći objekat Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu – Departman za biologiju i ekologiju, ima razgranatu formu u osnovi, sa glavnim kubusom postavljenim uz Ulicu dr Ilije Đuričića, koji je toplim vezama i atrijumskim prostorima vezan za središnje paviljone objekta i aneks staklenih bašti.

Postojeća spratnost objekta se kreće od P+4, u osnovnom kubusu prema Ulici dr Ilije Đuričića, do P kolika je spratnost središnjih paviljona objekta i aneksa staklenika na južnoj strani objekta.

Objektu novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za biologiju i ekologiju na parceli broj 3660/2, KO Novi Sad II, pripojiće se manji delovi parcele broj 3660/10, KO Novi Sad II i formirati novi saobraćajni pristup objektu sa Ulice dr Zorana Đinđića, za potrebe dostavljanja laboratorijskog i terenskog materijala.

eKapija.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti