REKONSTRUKCIJA VRTIĆA “ČAROBNI BREG” NA KLISI U TOKU (FOTO/VIDEO)

Foto: Gradske info

Problem oko liste čekanja upisa dece u vrtiće iz dana u dan postaje sve manji, a za to su zaslužne brojne rekonstrukcije, nadogradnje, ali i izgradnja novih vrtića koje se u Novom Sadu aktivno dešavaju u prethodnom periodu.

Trenutno je u toku rekonstrukcija vrtića “Čarobni breg” na Klisi, kojom će vrtić koji trenutno pohađa četiri grupe, u uzrastu od 3 godine do polaska u školu, znatno povećati svoje kapacitete u radu i podići rad PU “Radosno detinjstvo” na viši nivo.

Foto: Gradske info

Što se tiče radova na rekonstrukciji “Čarobnog brega” koji se nalazi na adresi Klisanski put 165, postavljene su skele, izbijeni prozori, te je primetno da radovi, iz dana u dan, sve više napreduju.

Podsećamo, problematika oko dugačke liste čekanja za upis dece u vrtić na Klisi rešila se u oktobru 2021. godine, izgradnjom novog vrtića na tri nivoa, u Orahovoj ulici.

Foto: Gradske info

Vrtić “Krcko Oraščić” važi za jedan od najlepših i najmodernijih vrtića koje Novi Sad trenutno poseduje, a u njega je upisano oko 300 dece, u 14 vaspitnih grupa.

Kako iz gradskih vlasti ističu, neprestanim ulaganjem u novosadske vrtiće, cilj je da liste čekanja postanu prošlost i da sva deca mogu da pohađaju vrtić u delu grada u kome stanuju.

Gradonačelnik Milan Đurić je, u svojoj nedavnoj poseti radovima na nadogradnji vrtića u Kovilju, koji će nakon završenih radova moći da pohađa devedesetoro dece više, podsetio da Grad Novi Sad ne samo da gradi vrtiće nego je i jedan od prvih gradova u zemlji koji je deci omogućio besplatan boravak u njima.

U 2023. godini obezbeđena su sredstva za boravak više od 17.300 dece u vrtićima PU “Radosno detinjstvo”, ali i subvencije za onu decu koja pohađaju privatne vrtiće.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti