Претрага
Претрага
Close this search box.

RFZO: Inovativni lekovi stižu u više bolnica

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) povećava distribuciju inovativnih lekova u više regionalnih i lokalnih bolnica, rekla je predstavnica RFZO Vesna Vuković.

“Republički fond za zdravstveno osiguranje sprovodi decentralizaciju distribucije inovativnih lekova po regionalnim i lokalnim bolnicama. Snabdevanje inovativnim lekovima trenutno obezbeđujemo u devet zdravstvenih ustanova, što ima za posledicu to da mnogi pacijenti dugo putuju da bi ga preuzeli”, kazala je Vesna Vuković.

Ona je, na obeležavanju Svetskog dana borbe protiv artritisa, u organizaciji Udruženja obolelih od reumatskih bolesti Srbije, navela da RFZO osluškuje potrebe pacijenata, te da je cilj da im lekovi budu što dostupniji.

Podsetila je da se prvi inovativni lek dodat na listu dobijanja o trošku države, koji se nije odnosio na maligne bolesti, bio medikament za lečenje obolelih od reumatskih bolesti, saopšteno je iz RFZO.

“RFZO trenutno obezbeđuje lečenje inovativnim lekovima oko 3.000 pacijenata obolelih od reumatskih bolesti”, napomenula je ona i dodala da se intenzivno radi na tome da taj broj bude veći i da se dostigne aktuelni evropski prosek.

tanjug.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага