RODITELJI OPREZ! Deca na meti pedofila na moru, a evo gde sve stavljaju kamere

Foto: grckainfo.com

Roditelji, budite na oprezu tokom letovanja, a posebno na plaži, i izbegavajte da vam deca borave u vodi ili pesku golišava, jer pedofili vrebaju i snimaju!

Na ovo su upozorili administratori grupe “Grčka info”, koji su nakon hapšenja pedofila na Hrvatskom primorju poveli polemiku s roditeljima na temu da li deca treba da budu golišava na plaži. Odgovori roditelja su zabrinjavajući, s obzirom na to da nisu dovoljno svesni opasnosti.

– Decu na plažama pedofili najčešće snimaju telefonom, ali koriste i druge sprave. Recimo, običan ključ od automobila u koji je integrisana mala kamera, ručne satove s kamerom, knjige. Čak i kamerice koje se nalaze u ramu najobičnijih naočara za sunce. Predatori koriste i hemijske olovke sa ugrađenom jakom kamerom koje imaju i USB i mikrokarticu – navodi se u grupi “Grčka info”.

Kamera u frižideru za plažu

Podsetili su da su prošlog leta u jednoj susednoj zemlji uhapšena dvojica stranih državljana jer su snimala golu decu kamerom koju su držali u frižideru za plažu.

– Teško ih je prepoznati jer često su to muškarci, pa čak i žene koji na plažu dolaze sa svojim porodicama od kojih skrivaju svoje bolesne nagone. Stručnjaci kažu da su plaže s golišavom decom “švedski sto” za manijake. Ovi sadržaji se ili razmenjuju ili se prodaju, a najtraženiji su snimci što mlađe dece jer postižu veću cenu na tržištu. Statistiku uhvaćenih prestupnika dok su snimali nagu decu na plažama neću prenositi, broj nije mali – istakla je administratorka ove grupe.

Naglasila je da slobodnim izlaganjem genitalijama dece roditelji omogućavaju pedofilima da prodaju snimke i time zarađuju ogromne sume.

Masno zarade

– Nije samo pitanje direktna zaštita dece koja se nalaze na slikama i snimcima, ti materijali predstavljaju ogromno tržište, kom se mora iseći dotok sveže krvi. Roditelji moraju biti informisani! Prošlog leta u Nea Kalikratiji, naš turista je uhvatio manijaka koji je snimao dečake i devojčice podvodnom kamerom. Među ostalim snimcima našao je snimak svoje ćerke i žene – upozorava administrator stranice “Grčka info”.

Foto: grčkainfo.com

Hapšenja učestala

Snimali golu decu dok su se tuširala

Policija u Rovinju uhapsila je u utorak državljanina Rumunije (47) jer je mobilnim telefonom snimao nagu decu na bazenu.

Nedavno je policija u Istri u dva odvojena slučaja uhapsila državljanina Nemačke (61) i državljanina Belgije (57), koji se sumnjiče za iskorišćavanje dece za pornografiju. Nemac je u jednom kampu snimao golo dete dok se tuširalo, a Belgijski državljanin je uhvaćen kako u naturističkom kampu telefonom snima i fotografiše decu.

Prošle godine je državljanin Srbije uhvaćen na poluostrvu Luštica u blizini Herceg Novog kako snima decu koja su se kupala na jednoj od omiljenih turističkih destinacija Beograđana u naselju Rose.

M. S. uhapšen je 2020. godine na Popovoj plaži u Zaječaru, gde je čitavog leta dovodio i dodrivao jednu devojčicu.

Dr Ratomir Antonović, stručnjak za bezbednost, ističe da je najopasnija situacija koja može da se desi da dete ne bude pod roditeljskim nadzorom.

– Ako se dete na neki način osami ili izoluje iz grupe, ono postaje laka meta za pedofile. Predatori inače ne smeju da napadaju ako je dete u grupi, okuraže se kad je dete samo i vrše napad. Savet roditeljima je da decu drže na oku. Što se tiče fotografija koje prave pedofili, oni ih dalje plasiraju i razmenjuju putem društvenih mreža, a koriste ih i za svoja lična zadovoljstva. Roditelji moraju voditi računa i o tome da li mu neko snima ili fotografiše dete – ističe Antonović.

Činjenice / Kako sve pedofili snimaju decu

– mobilnim telefonom

– ključem automobila u koji je integrisana kamera

– ručnim satovima s kamerom

– ugrađuju kamerice u knjige

– stavljaju kamere u ram naočara

– koriste i hemijske olovke s kamerom

– kamere stavljaju i u frižider za plažu

kurir

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti