Претрага
Претрага
Close this search box.

Roditelji, vikend na Slanoj bari posvećen je “NOVOGODIŠNJOJ ČAROLIJI” – VILA ČAROLINA i ove godine usrećuje najmlađe sugrađane, a ulaz je BESPLATAN (FOTO)

Proteklih godina, najmlađi sugrađani na Slanoj bari, uživali su u druženju sa “Vilom Čarolinom”, kako su je i sami prozvali. Ove godine, vikend koji nam sledi rezervisan je za druženje, a uvedene su i novine o kojima nam je pričala čarobnica koja deci donosi sreću.

Novogodišnja čarolija je poseban festival za decu i ovo je četvrta po redu. Održaće se na Slanoj bari u Kulturnoj stanici Barka. U subotu, 9. decembra, druženje počinje od 10.00 časova i počećemo sa čitanjem bajki, a od 12.00 časova biće realizovana predstava “Deda Mrazove nevolje”. Taj dan biće posvećen Deda Mrazu, pravljenjem scenografije za njega i kitićenje jelke. Drugi dan čarolije 10. decembra, od 16.00 časova, biće realizovan glavni program. Doći će nam u goste najbolja novosadska pozorišta za decu i predstaviće se sa kratkim pozorišnim formama- rekla je Biljana Mrmoš, poznatija kao “Vila Čarolina” kroz osmeh i dodala:

Foto: Privatna arhiva

– Moja uloga je najmagičnija i najlepša. Ja nisam postala vila, ja jesam vila. Moja sestra je dečija pesnikinja i napisala je pesmu koju je posvetila meni pod nazivom “Vila i Srećko”, mom lutku koji nastupa sa mnom. Pošto sam glumica i profesorka srpske književnosti, učestvovala sam na raznim predstavama i priredbama. Godinama unazad se družim sa našim najmlađim drugarima. Mi zajedno recitujemo, gledamo predstave, pišemo pismo “Deda Mrazu”, pričamo o tome šta je najlepše što im se dogodilo u odlazećoj godini- naglasila je ona.

U celokupnom programu učestvuju i odrasli, a za ovu godinu spremili su i novinu. Pre početka programa na Slanoj bari u nedelju, 10. decembra, “Deda Mraz” i “Vila Čarobnica” stići će u velikim kočijama, deliće slatkiše deci i pozivaće ih na predstavu.

-Zahvalila bih se Sandri Stojkov, organizatorki, i Saši Krgi, koji svaki put napravi magičnu scenografiju i moj kostim.

Foto: Privatna arhiva

Pokrovitelji manifestacije su Mesna zajednica Slana bara, Kulturna stanica Barka, CZSU i Grad Novi Sad.

M.L.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti