Rusija prebacuje u Belorusiju Su-35S (VIDEO)

Foto Wikipedia
Rusija prebacuje savremene lovce Su-35S na aerodrome u Belorusiji gde će učestvovati na vojnim vežbama, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

https://twitter.com/Osintel_/status/1486189190538833920

„Posade višenamenskih lovaca Su-35S Istočnog vojnog okruga, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države, nastavljaju sa prebacivanjem na aerodrome u Belorusiji. Tokom leta, posade vrše međusletanja na aerodrome Centralnog i Zapadnog vojnog okruga kako bi se pripremili za sledeći let i odmorila posada“, saopštili su u resoru.
Nakon dolaska u republiku lovci će stupiti na borbeno dežurstvo u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države. Rute letova Su-35S su sastavljene sa minimumom međusletanja i uz uzimanje u obzir vremenske uslove duž cele rute.
Podsetimo, provera snaga reagovanja Savezne Države odvijaće se u dve faze. Prva faza trajaće do 9. februara i u okviru nje je planirana realizacija zadataka obrazovanja vojnih grupa u kratkom vremenskom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, državne granice u vazdušnom prostoru i to u okviru jedinstvenog regionalnog PVO sistema Belorusije i Rusije. Biće izvršena provera gotovosti snaga PVO za zadatke zaštite važnih objekata na teritoriji Belorusije.
sputnjiknews.com/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti