Претрага
Претрага
Close this search box.

Rusija: Samo ludak može da razmišlja o ulasku Ukrajine u NATO

Grunge flags of Russian Federation and Ukraine divided by barb wire with soliders pointing weapon at each other illustration, concept of tense relations between west and Russia

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško rekao je da širenje NATO-a ne doprinosi jačanju bezbednosti Alijanse.

„Samo ludak, verovatno, sada može da razmišlja o ulasku Ukrajine u NATO. To je iracionalno razmišljanje Zapada“, rekao je Aleksandar Gruško za Sputnjik.

On je dodao da je, po njegovom mišljenju, ponašanje zapadnih zemalja iracionalno.

„Širenje NATO-a je proces koji nema nikakve veze sa bezbednosnim interesima samog NATO-a. Ako pogledate kriterijume koje je sam NATO formulisao za sprovođenje politike otvorenih vrata, tamo je napisano da svako proširenje treba da ojača bezbednost NATO-a. A ako pogledate realnost, onda svako proširenje pogoršava bezbednost NATO-a“, rekao je Gruško.

On je napomenuo da će se nakon prijema Finske i Švedske u NATO pojaviti linija kontakta između alijanse i Rusije dužine više od 1,2 hiljade kilometara.

Gruško je skrenuo pažnju na to da je Rusija upozoravala na opasnost od ovog koraka još 2008. godine, odnosno uoči samita zemalja članica Severnoatlantske alijanse u Bukureštu.

sputnikportal.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti