Претрага
Претрага
Close this search box.

RUSKI AMBASADOR PORUČIO: Srbija će dobiti još gasa tokom zime ako bude potrebno

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia/Ilustracija
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina ruskog gasa u Srbiju u toku zime ako u Srbiji bude bilo potreba za gasom.

– Osnovne količine gasa su određene postojećim ugovorom, ali postoji mogućnost dodatnih količina gasa u toku zime ako u Srbiji bude bilo potreba za tim. Sve će biti rešeno na onaj isti način kao u postojećem ugovoru – kazao je Bocan-Harčenko za televiziju Hepi.

Govoreći o snabdevanju gasom kazao je da je Srbija dobila najbolju moguću cenu u sadašnjim uslovima.

– Osnovna pitanja su rešena u okviru ugovora, cena je najbolja moguća u sadašnjim uslovima. Ona pogoduje i Rusiji i omogućuje razvoj Srbije i normalan život – rekao je on.

Kada je reč o tranzitu gasa, naveo je da briga proizilazi oko tranzita preko Bugarske jer su veoma loši odnosi između Moskve i Sofije.

– Što se tiče tranzita, on se za sada nesmetano odvija. Tranzit ide preko zemalja EU, ali se nadamo da će i u budućnosti sve biti na prihvatljiv i pristojan način – dodao je on.

Ruski ambasador je naglasio da Srbija stoji principijelno van sankcija, polazeći od svojih nacionalnih interesa i odnosa sa Rusijom. Dodao je i da dve zemlje nastavljaju saradnju.

(Sputnjik)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti