Претрага
Претрага
Close this search box.

Rusko Ministarstvo: “Za tri nedelje smo LIKVIDIRALI 166 plaćenika iz Poljske, 23 iz Britanije”

Foto: Sergei Ilnitsky / EPA

Rusija tvrdi da je u poslednje tri nedelje ubila značajn broj stranih plaćenika u Ukrajini, uključujući 166 iz Poljske i 23 iz Velike Britanije, preneo je “Gardijan”

Rusko Ministarstvo odbrane je u svom dnevnom operativnom brifingu, bez prezentovanja ikakvih dokaza, navelo da ukupni broj plaćenika aktivnih u Ukrajini nije 20.000 kako tvrdi Kijev već oko 2.700.

Tvrdi se da su unazad tri nedelje “likvidirali 166 poljskih militanata”.

“Među predstavnicima Gruzije, uništeno je 50 plaćenika, a Velika Britanija izgubila je još 23 plaćenika u Ukrajini. Takođe, 21 rumunski i 15 kanadskih militanata ubijeno je u tri nedelje”, navodi rusko Ministarstvo, prenosi “Gardijan”.

Rusija takođe tvrdi da je ubila najmanje 180 vojnika ukrajinske 30. mehanizovane brigade u poslednja 24 sata i da je oborila sedam ukrajinskih bespilotnih letelica. Ove tvrdnje, ukazuje “Gardijan”, ne mogu se nezavisno potvrditi.

Foto: Sergei Ilnitsky / EPA

“Eliminisano oko 250 ukrajinskih militanata”

Rusko ratko vazduhoplovstvo raketiralo je danas mesta ukrajinskih nacionalističkih bataljona i stranih plaćenika u blizini Harkova, pa je eliminisano oko 250 militanata, tvrdi portparol ministarstva odbrane Igor Konašenkov a prenosi Tanjug.

-Navođeni napadi koje je izvršila ruska avijacija protiv nacionalističkih bataljona i stranih plaćenika bili su usmereni ka okruzima Osnovjanski i Slobodski u Harkovu, gde je eliminisano oko 250 ukrajinskih militanata i do 25 oklopnih i motornih vozila – naveo je on i dodao da su ruske snage od početka vojne operacije uništile više od 4.000 ukrajinskih oklopnih vozila.

-Osim toga, uništena su i 243 aviona, 137 helikoptera, 1.506 bespilotnih letelica, 354 raketnih sistema zemlja-vazduh, 4.020 tenkova – kazao je Konašenkov.

Rusko ministarstvo odbrane izvestilo je prvi put od 9. jula ruska vojska uništila više od 1.500 ukrajinskih bespilotnih letelica.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti