Претрага
Претрага
Close this search box.

Sadi se skoro 1.000 sadnica ukrasnog šiblja u turbo kružnom toku

Foto: Ustupljena fotografija

Počelo je prolećno hortikulturno uređenje turbo kružnog toka na raskrsnici Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara.

U narednim danima radnici “Gradskog zelenila” posadiće 995 sadnica ukrasnog šiblja i žbunja. Sadi se 155 komada kotonastera, 390 sadnica japanska dunje, 300 sadnica spirea i 150 stabljika hibiskusa.

Pored toga u toku je sadnja 150 komada ruža u ulici Žarka Zrenjanina, iza grba grada, koji je pre nekoliko dana dopunjen novim sadnicama dvogodišnjeg cveća. Na više lokacija u centru grada ruže se tretiraju zaštitnim preparatima, a u Futoškom parku, Bulevaru Jovana Dučića, oko menze u Kampusu i na bulevar Mihajla Pupina plevi se i okopava ukrasno šiblje i cveće.

Foto: Ustupljena fotografija

S dolaskom proleća intenzivirani su radovi na uređenju travnatih površina. Trava se kosi na velikom broju lokacija, u Kosovskoj, Filipa Višnjića, Đorđa Rajkovića, Bulevaru oslobođenja, Gagarinovoj, Pariske komune. Zatim u stambeni blokovi Miloja Čiplića – Stevana Momčilovića – Anđe Ranković, kao i u ulicama dr Sime Miloševića, Jiričekovog i Furškogorskoj.
U svim delovima grada nastavljeno je zalivanje novoposađenih stabala drveća.

Foto: Ustupljena fotografija

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Буђави
23.03.2024 08:36

Никакав спектакл не видим у то кружном току. Чак ме забрињава та банкина која раздваја коловозне траке. Снег и киша онемогућава разазнавање те препреке и онда то постаје опасно по сигурност на путу

Povezane vesti