Претрага
Претрага
Close this search box.

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA NA NOVOSADSKOM SAJMU Svaka ČETVRTA OSOBA koja je posetila sajam dobije posao (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Sajam zapošljavanja se održava danas, u holu Master centra, a poslednji anketni podaci za četvrti kvartal prošle godine pokazali su je Republika Srbija još uvek na jednocifrenoj stopi nezaposlenosti.

-Trenutno 9,1 odsto na nivou Srbije. Kontinuirano se smanjuje broj nezaposlenih u svim delovima Srbije. U Novom Sadu u odnosu na prošlu godinu, stopa nezaposlenosti se smanjila za 10 odsto. To je trend koji se nastavlja poslednjih 10 godina- rekao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Foto: nsuzivo.rs

Učestvuje 55 kompanija, a otvoreno je 470 radnih mesta.

Prilikom otvaranja Međunarodnog sajma obrazovanja, gradonačelnik Milan Đurić je naglasio da se zahvaljujući “Sajmu zapošljavanja” zaposli svaka četvrta osoba, nakon 6 meseci od sajma.

-Podržavamo mnoštvo kategorija nezaposlenih lica. Zato je danas i logično, prateća manifestacija “sajma obrazovanja” upravo i “sajam zapošljavanja” koju organizuje grad i Nacionalna služba za zapošljavanje. Prijavilo se preko 55 poslodavaca koju imaju potrebe za zapošljavanjem. Podaci sa prethodnih sajmova nam govore da se u roku od šest meseci nakon održanog sajma, zaposli svako četvrto nezaposleno lice koje je posetilo sajam- rekao je gradonačelnik Đurić.

M.L.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti