Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
U toku je projektovanje nove zgrade Satelitske pijace koja će se prostirati na više nego duplo većoj površini od sadašnje, a imaće i potpuno nove sadržaje. Uz saglasnost Grada i katastarsko odobrenje dozvoljen je urbanistički plan kojim je omogućeno da se uz navedeno podigne i jedan sprat.

Kako ističu za NS Uživo iz JKP „Tržnica“ Novi Sad očekuje se da prva faza gradnje počne već na proleće.

-Uveliko smo krenuli sa projektima na Satelitskoj pijaci. Za godinu-dve bismo trebali imati potpuno novu Satelitsku pijacu a radovi bi startovali već na proleće. Svaki drugi dan sastančimo oko detalja na koji način je projektovati i koje sadržaje uvrstiti. Već sada znamo da će nova Satelitska pijaca biti lepa, moderna, nova zgrada – ističe Uroš Lončar, direktor JKP „Tržnica“

Dodaje da će se nova, inovirana pijaca nalaziti na mestu sadašnje, biće zatvorenog tipa i imaće moderan unutrašnji zastakljeni izgled. U sklopu pijace planirani su kafići, vrtić i drugi propratni sadržaji.

Sadašnja površina Satelitske pijace je 2.000 m² i najmanja je novosadska tržnica. Ovim planom njena površina biće povećana za 2.800 i iznosiće 4.800 m².

Pijaca snabdeva svežim životnim namirnicama preko 20.000 građana Novog Sada.

Sanja Kužet

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Rade
25/10/2021 21:27

I sada je polu popunjena cemu velika zgrada i prosirenje

Zeljko
28/10/2021 01:49

a gde ce da nadju tih jos 2800 kvadrata? i dok je sagrade ajmo mi na limansku ili futosku….kad je ustakle, cepnu vece zakupnine, prodavci dignu cene i opet raja placa. nisu zavrsili ni ovo sto su zapoceli pre par godina